Черно море гостува на Левски в мач от 31 кръг на „А“ група. Двубоят на стадион „Георги Аспарухов“ е днес от 19:30 часа, а „моряците“ ще опитат да прекъснат две неприятни серии.

Тимът от Варна загуби последните си пет мача срещу „сините“ в „А“ група, но още по-неприятното е, че Черно море няма победа над Левски като гост вече 58 години и два дни. Последният успех на „моряците“ над „сините“ в столицата е на 26 април 1958 г., когато печелят с 1:0 на „Васил Левски“. Оттогава двата тима имат 47 мача за първенство в София, в които Левски има 39 победи.

Австрийският защитник Максимилиан Карнер за първи път през тази пролет ще получи титулярно място в състава на „сините“. Той ще заеме мястото на Сърджан Лукин, който получи почивка, след като игра на обезболяващи инжекции срещу Лудогорец (0:0) в събота. Това ще е последен шанс на Карнер да докаже, че има място в Левски.

Радослав Цонев се очаква да започне като партньор на Георги Костадинов в средата на терена, а Роман Прохазка ще играе като дясно крило. В атака Стойчо Стоев ще избира между Тунде Адениджи и Венци Христов. Божидар Краев ще започне мача като резерва.

В игра за Черно море след изтърпени наказания се завръщат Борислав Стойчев и Стенио. С отбора не тръгнаха контузените Вълчанов, Маркович и Станчев. Треньорът Никола Спасов се отказа от възможността да използва и Валентин Йосков, Мартин Костадинов и Илиян Неделчев.

ЛЕВСКИ – ЧЕРНО МОРЕ

Днес от 19:30 часа
по Диема Спорт
София, „Георги Аспарухов“
Съдия: Никола Попов

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
Левски: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Максимилиан Карнер, Александър Александров, Веселин Минев, Радослав Цонев, Георги Костадинов, Роман Прохазка, Мигел Бедоя, Франсис Нар, Венци Христов
Контузени: Деян Иванов, Сърджан Лукин
Наказан: Мехди Бурабия

Черно море: Георги Китанов, Педро Еуженио, Борислав Стойчев, Пламен Николов, Михаил Венков, Марк Клок, Даниел Георгиев, Стенио, Георги Илиев, Бакари, Матиа Курьор
Контузени: Иван Вълчанов, Иван Маркович, Стефан Станчев
Наказани: няма

Баланс: 108 мача, 64 победи за Левски, 28 равенства, 16 победи за Черно море, г.р. 206:88 за Левски

ЛЮБОПИТНИ ФАКТИ
* Левски не получи гол в последните си четири срещи с Черно море
* Боян Йоргачевич не е получавал попадение във вратата си вече 436 минути
* Левски е с най-добрата защита в първенството – 11 допуснати гола или средно по 0,42 на мач
* Черно море вкара и допусна гол във всеки от последните си шест мача в „А“ група
* „Сините“ са в серия от осем поредни срещи за първенство без загуба
* Черно море няма победа в последните си пет гостувания
* Тимът на Стойчо Стоев не допусна гол в последните си четири мача

 Kласиране, програма, голмайстори и всичко за "А" група - ТУК !!!