Черно море спечели с 1:0 домакинството си на Славия от втория кръг на Еfbet Лига. В герой за тима на Илиан Илиев се превърна Матиас Курьор, който отбеляза в 53-ата минута и това се оказа достатъчно на "моряците" да вземат трите точки. 

Припомняме, че на старта на новото първенство Черно море също победи с 1:0 - при гостуването на Локомотив (София). Третата среща на тима на Илиан Илиев е отново в столицата - визитата на ЦСКА на 25 юли (понеделник) от 20:30 часа. Славия пък приема Левски на 24 юли (неделя) от 21:00 часа.
 
Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Димитър Бербатов изгледа и този мач. Той беше на "Тича" в компанията на Петър Величков, Константин Мирчев и Илиан Илиев-младши.

"Моряците" и "белите" играха равностойно, но домакините все пак стигнаха до успеха. В 14-ата минута Николай Златев стреля от около 20 метра встрани от вратата на Славия. В 26-ата минута Кемело Нгуена сгреши при изнасянето на топката и я подари на Мазир Сула пред наказателното поле. Алжирецът финтира Емил Виячки и се озова на стрелкова позиция, но не намери очертанията на вратата на Светослав Вуцов.

В 31-ата минута Иван Минчев отправи удар от близка дистанция, но топката срещна тялото на бранител и прелетя над целта. Малко след това Ертан Томбак се опита да изчисти топката, тя обаче попадна в Златев, който с мощен удар извън наказателното поле я прати опасно над гредата. В последната минута на първата част Сула подаде на Курьор, който напредна и стреля от наказателното поле, но в аут.

Четири минути след началото на второто полувреме Славия получи право да изпълни пряк свободен удар на удобна позиция. Минчев насочи токата към горния ляв ъгъл, но Иван Дюлгеров внимаваше и изби в корнер. 

В 53-ата минута Черно море откри резултата за радост на хилядите си фенове на "Тича". Мазир Сула комбинира с Васил Панайотов и пусна отлично извеждащо подаване към Курьор отляво в наказателното поле, откъдето той промуши топката между краката на Светослав Вуцов за 1:0.

Появилият се на смяна след излекувана контузия Евгений Сердюк отправи изстрел в 68-ата минута, топката срещна главата на Емил Виячки и излезе в корнер. В 75-ата Галин Иванов подаде на Йон Бакеро, който разочарова с неточен удар. До края не се случи нищо интересно и срещата завърши 1:0.

ЧЕРНО МОРЕ - СЛАВИЯ 1:0
1:0 Матиас Курьор (53)


По-важното от мача по минути:
* Минута мълчания в памет на починал преди дни фен на Черно море.
1 - Начало на срещата.
5 - Удар на Галин Иванов беше блокиран от Босанчич. 
13  Радослав Кирилов напредна през центъра и беше съборен от Клементе. Топката стигна до Галин Иванов, поради което съдията Станимир Тренчев остави играта да продължи. Новото попълнение на Славия отправи удар, топката срещна играч на домакините.
26  Отличен шанс за домакините. Кемело Нгуена сгреши при изнасянето на топката и я подари на Мазир Сула пред наказателното поле. Алжирецът преодоля Емил Виячки и се озова на стрелкова позиция, но не намери очертанията на вратата на Светослав Вуцов. 
40  Бившият играч на Черно море Ертан Томбак опита да изчисти топката след центриране на Клементе. Тя обаче се озова в Николай Златев, който с мощен изстрел извън наказателното поле я прати опасно над гредата. 
42 - Димитър Бербатов гледа и този мач. Бившият голмайстор на България и Манчестър Юнайтед е в компанията на Петър Величков, Константин Мирчев и Илиан Илиев-младши.
45  Пропуск на Курьор, който беше изведен отлично от Мазир Сула, надбяга Венци Керчев и се озова сам срещу Вуцов, но стреля над вратата. 
45+2 - Край на първото полувреме.
---------------------
46 - Начало на второто полувреме.
46  Възстановеният от контузия Евгений Сердюк влиза в игра за Черно море, Мимито е заменен.
49  Иван Минчев изпълни пряк свободен удар от удобна позиция, Иван Дюлгеров изби в корнер.
53  ГОЛ! 1:0 за Черно море с попадение на Матиас Курьор. Aсът на "моряците" получи отличен извеждащ пас от Мазир Сула, пое топката отляво в наказателното поле на Славия и от малък ъгъл реши да стреля, промушвайки я между краката на Вуцов. Притичал играч на гостите изчисти топката, но тя вече беше преминала зад голлинията. 
72  Кемело Нгуена стреля силно от дистанция, но право в обсега на Дюлгеров, който изби топката. 
85 - Дюлгеров спаси изстрел на Радослав Кирилов.
90 - Добавеното време е 5 минути.
90+5 - Край на мача. Черно море победи Славия с 1:0.

Черно море
ЧЕРНО МОРЕ: 25.Иван Дюлгеров , 15.Петър Босанчич, 3.Живко Атанасов, 6.Виктор Попов, 2.Цветомир Панов, 7.Матеус Клементе, 71.Васил Панайотов (к) , 8.Мазир Сула (88  31.Закария Беншаа), 88.Мимито (46  9.Евгений Сердюк), 39.Николай Златев (70  20.Мади Кета), 19.Матиас Курьор  (75  77.Стефан Велев)
Резерви: 22.Георги Георгиев, 32.Мартин Дичев, 77.Стефан Велев, 20.Мади Кета, 9.Евгений Сердюк, 31.Закария Беншаа, 4.Росен Стефанов 
Треньор: Илиан Илиев 

Славия София
СЛАВИЯ:  21.Светослав Вуцов , 3.Ертан Томбак , 23.Емил Виячки , 37.Венцислав Керчев (88  55.Константин Чешмеджиев), 4.Людовик Соарес , 73.Иван Минчев (72  17.Eрол Дост), 93.Кемело Нгуена, 33.Галин Иванов, 88.Тони Тасев (72  22.Дарко Тасевски), 10.Радослав Кирилов (к) (88  8.Емил Стоев), 7.Йон Бакеро (75  9.Ахмед Ахмедов)
Резерви: 1.Георги Петков, 17.Ерол Дост, 55.Константин Чешмеджиев, 8.Емил Стоев, 22.Дарко Тасевски, 83.Христо Попадийн, 9.Ахмед Ахмедов
Треньор: Златомир Загорчич


Варна, стадион "Тича"
Съдия: Станимир Тренчев 

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия


Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа