Треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира след победата с 1:0 над Славия, че "моряците" могат да бъдат още по-опасни, ако изпълняват някои от указанията на щаба. Специалистът бе доволен от сухата мрежа, като допълни, че тя е дошла срещу силен отбор със силен треньор и е заслуга на врататя Иван Дюлгеров.

„Ключово беше това, че отбелязахме, но не допуснахме гол. Заслуга има и нашият вратар. Славия държаха доста топката, бековете ни вдигаха доста високо. Труден успех срещу труден съперник. Три точки взехме при положение, че държаха топката доста повече на наш терен", каза Илиев. 

"Иван Дюлгеров го познавам от малък. И тримата вратари са чудесен колектив и който и да застане на вратата, другия ще го подкрепя. За този мач Иван отрази няколко силни удара. Имаме забележки към някои неща в дефанзивен план, въпреки че не допуснахме гол“, допълни специалистът.

"Трябваше да направим промяна с включването на Сердюк. Добре че даде резултат. Евгени е само на две-три тренировки. Той е далеч от състоянието, в което сме свикнали да бъде. Трябва да влиза в по-добра форма", обясни треньорът на Черно море. 

"Ако стиковаме играта ни в защита и да сме по-бързи в скъсяване дистанцията на човека с топка, може да създадем доста проблеми на другите отбори", завърши Илиан Илиев.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа