Треньорът на Черно море Илиан Илиев говори след победата с 4:2 срещу Добруджа в последната контрола на „моряците“ преди подновяването на Efbet Лига. Специалистът съобщи, че двама от новите играчи - Матеус Машадо Ферейра и Мишаел Сантос Силва Алвес, все още нямат визи и със сигурност няма да са на линия за мача с Левски. Двубоят от 19-ия кръг ще се състои във Велико Търново на 11 февруари (събота) от 17:30 часа. 

„Като работа, тренировки и контроли свършихме работа. Някои от новите попълнения няма да са готови за първия кръг заради визите - Матеус и Мишаел Алвес. Останалите са готови. Добре, че нямаме и трайни контузии“, каза Илиев.

„Играхме с двама по-офанзивни халфа, държим топката добре, създадоха се ситуации. Не съм доволен от играта в дефанзивен план. Много лош преход направихме особено второто полувреме. От тази контрола най сме недоволни от играта в дефанзивен план“, продължи треньорът на Черно море.

"Търсим двама човека - единият Наско Илиев вече е тук, и един вътрешен, ако намерим за нашите условия можем да го привлечем. При тази ситуация с Мишаел и Матеус визите ще излязат доста бавно, така че първите три-четири кръга няма да ги ползваме. Експериментирахме днес със Сашо Василев“, добави той.

„Факт е, останахме тук, подготвяхме се в България. Няма да имаме нужда от реадаптация за по-студено време. Стана добър мач с Добруджа. Да отидеш да играе с някой водещ отбор от друга страна, със сигурност мотивацията ще е много по-голяма“, каза още Илиан Илиев.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Зимна подготовка 2023 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023