“Няма да позволим Абел Анисе да играе в ЦСКА през новия сезон. Отново сезирахме  Спортно-техническата комисия на БФС да бъде отказана картотека на футболиста”, съобщи изпълнителният директор на бургаския клуб Пламен Киряков.
 
"Ние не претендираме дали договорът с нас е прекратен правомерно или неправомерно. Договорът може да бъде прекратен по основателна спортна причина и без основателна спортна причина. Ние сме изрядни към него, така че договорът е прекратен без основание. При това положение санкция трябва да понесе клубът, който го е подтикнал да го направи. През зимата СТК не откри доказателства, че това е ЦСКА. Но сега няма ли достатъчно доказателства?! Той тренира с тях, пътува за лагери с отбора, постоянно е част от техния отбор. Ако сега те са подали документи да го картотекират, то това е нарушение.
 
"Наказанието, което е в българските правилници, е едно към едно копирано от правилника на ФИФА. Така че ЦСКА това лято не бива да картотекират”, категоричен бе Киряков.
 
"През зимата в ЦСКА бяха много спокойни, че срокът за изчистването на дълговете по сделката за Мишел Платини, е 30 юни. Ето, 30 юни дойде и след него минаха две седмици. Нито една стотинка не е влязла в сметката, която сме посочили на ЦСКА за тази сделка. Какво ли е оправданието им сега? Както знаете, заради финансовите им проблеми и нередности, ЦСКА е поставен под тригодишен мониторинг от УЕФА. Така че е време и УЕФА да провери как ЦСКА спазва мониторинговия период и дали е изряден този клуб в отношенията си с другите, дали спазва сроковете?! Такива като шефовете на ЦСКА нямат място в европейския и в българския футбол. Виж, с “Левски” нямаме проблем – те изчистиха задълженията си към нас по трансфера на Старокин”, завърши Киряков.