Старши треньорът на ЦСКА Стойчо Младенов се спря пред чакащите го журналисти на аерогарата и отговори на техните въпроси.

"Свършихме доста добра работа в двата лагера. Проведохме интензивен цикъл с контроли и съм доволен от всички играчи. Единственото лошо е, че имаме трима контузени - Петър Стоянов, Костадин Стоянов и Никола Дюлгеров. Дано се оправят до другата седмица. Моето желание обаче е ЦСКА да има друго лице в официалните мачове. Играчите се стараят и не мога да се оплача. В дефанзивен план отборът е добре окомплектован. Имам осем футболисти и ще разчитам на тези, които се представят по-добре в тренировките. Това са Апостол Попов, Ангел Грънчов, Пламен Крачунов, и Сивард Спокел в средата, Коста Стоянов и Нилсон отляво и Иван Бандаловски и Саша отдясно. За съжаление още не сме готови с нужните попълнения в халфовата линия. Надявам се ръководството да направи нещо по въпроса. Коментирал съм ситуацията с Ваноли и той знае от какво имаме нужда. Остава да видим дали можем да намерим точните хора. Иначе с него до момента се разбираме много добре", заяви Младенов.

Стойчо призна, че има конфликт между него и търговския директор Георги Павлов. "Няма да позволя на никого да се меси в работата ми. Тук съм, за да работя за доброто на ЦСКА. Не искам да работя повече с Георги Павлов. Не желая той да бъде част от клуба. С всички останали шефове в ЦСКА съм в добри отношения, но не и с този човек. Няма да позволя на никого да трови атмосферата с интриги. На никого няма да позволя да саботира работата ми в ЦСКА, да саботира преговорите, а всичко това да се отразява на крайните резултати. Подал съм докладна с незабавното желание този човек да бъде уволнен от клуба. Собствениците са запознати с всичко това и в крайна сметка те трябва да вземат решението кой е по-важен за тях - аз или той. Не може един търговски директор, в присъствието на Димитър Борисов, на моито колеги, на спортно-техническия щаб, на селекционния съвет, да казва, че щял да ме уволни. Нека да ме уволни, нямам нищо против. Собствениците са в правото си да вземат решения и да решат какво да се прави. Факт е докладната, така че не е необходимо да го крием. Аз обаче няма да подам оставка. Дошъл съм тук, за да работя за доброто на клуба, независимо с хубав или лош материал", каза още специалистът.

Той призна, че не е запознат с качествата на очаквания португалец Бернардо Тангариня и е притеснен, че селекцията се бави. "Не съм гледал този играч. Аз съм казал кои играчи познавам и искам. Все пак ръководството има правото да търси и намира футболисти. Притеснявам се обаче, че селекцията закъснява. Всеки треньор би искал от първия ден всичко да е налице. Явно обаче трябва да приемем нещата такива, каквито са", коментира Младенов.