Мачът от 22-ия кръг на "А" група между Черноморец и Литекс не завърши. Токов удар прекъсна срещата в 14-ата минута при резултат 0:0. Проблемът не беше отстранен близо 20 минути, което принуди съдията Ивайло Стоянов да прекрати двубоя.

Футболистите на двата отбора напразно чакаха на терена повредата да бъде отстранена, но това не се случи. Много от прожекторите не функционираха и на "Лазур" бе мрачно. Това попречи за нормалното провеждане на двубоя.

От щаба на Черноморец съобщиха, че аварията е много сериозна и е извън стадиона, но за отстраняването й ще са нужни няколко часа. От компанията EVN не успяха да се ангажират с точно мнение колко време ще отнеме за възстановяването на електричеството, което даде повод Ивайло Стоянов да прекрати мача.

Наредбата на БФС гласи, че срещата трябва да се проведе след 24 часа - в събота отново от 21:00 часа.

Както е известно, мачът бе по програма на 18 април, а не на 15-и. Но заради 1/2-финала за Купата на България на Литекс с ЦСКА, той бе изтеглен за тази вечер. Ръководството на Черноморец изрази нежелание за пренасрочването му, което бе направено без БФС да се допита до "акулите".  /БЛИЦ

Срещата по минути
1 - svirkata.jpg Начало на мача
1 - Вратарят на Черноморец Стоян Колев лови удар на Дока Мадурейра от дъгата на наказателното поле.
6 - Светльо Тодоров стреля в аут от 20-ина метра.
9 - Христо Янев бие право в стената от удобен фаул фронтално срещу вратата на Черноморец.
13 - Удар на Рикардо Андре от фаул преминава на сантиметри от лявата греда на вратата, пазена от Виничиус Баривиейра.
14 - Част от осветлението на стадион "Лазур" изгасна, съдията Ивайло Стоянов прекъсна срещата, тъй като на терена настана мрак и при това положение срещата не може да продължи.
15 - Причината за проблема е токов удар.
25 - Продължават да светят само част от рефлекторите, мачът все още не може да бъде подновен.
30 - Проблемът все още не е отстранен, аварията явно е голяма.
36 - Съдията Ивайло Стоянов надува свирката и прекратява срещата! Проблемът в електрозахранването не може да бъде отстранен към момента. Очаква се решение на Спортно-техническата комисия, която да се прознесе с оглед на това кога ще бъде проведена срещата.

ЧЕРНОМОРЕЦ - ЛИТЕКС 0:0
(мачът е прекратен заради токов удар, играха се само 14 минути)
4ernomorec.JPG
ЧЕРНОМОРЕЦ:
12.Стоян Колев, 3.Венцислав Бонев, 26.Георги Терзиев, 4.Енис Хайри, 6.Орлин Старокин, 11.Пламен Крумов, 14.Рикардо Андре, 16.Тодор Паланков, 83.Хайме Браганца, 77.Георги Андонов, 39.Муса Койта
Треньор: Георги Василев


litex.jpg
ЛИТЕКС: 31.Виничиус Баривиейра, 4.Джемал Берберович, 22.Пламен Николов, 33.Николай Бодуров, 3.Петър Занев, 23.Небойша Йеленкович, 17.Георги Миланов, 15.Дока Мадурейра, 8.Том, 7.Христо Янев, 9.Светослав Тодоров
Треньор: Любослав Пенев


Бургас, стадион "Лазур"
Съдия: Ивайло Стоянов