Прекъснатият двубой от 22-ия кръг на "А" група между Черноморец и Литекс ще се играе в събота от 21:00 часа на стадион "Лазур". Решението обяви делегатът Красимир Кръстев от Сливен.

Токов удар прекъсна срещата в 14-ата минута при резултат 0:0. Проблемът не беше отстранен близо 20 минути, което принуди съдията Ивайло Стоянов да прекрати мача. Много от прожекторите не функционираха и на "Лазур" бе мрачно. Това попречи на нормалното провеждане на двубоя.

Около час продължи заседанието на делегата на мача Красимир Кръстев заедно с представители на двата отбора и телевизията, която държи правата за мачовете от майсторската ни група.

По всяка вероятност преиграването в събота от 21:00 часа няма да се предава в ефир, тъй като по същото време е столичното дерби между ЦСКА и Славия, което е заложено за излъчване.

"Друг вариант за мен нямаше. Просто исках да се консултирам с хората около мен. По наредба има точка, която гласи точно това, което взехме като решение. Фирмата е извикана от домакините. Техниците провериха системата, уведомиха директора на стадиона, че повредата не е в тях. Явно някъде тук на място е станало. Домакините изразиха уверение, че до утре аварията ще бъде отстранена", заяви Красимир Кръстев.

БЛИЦ ви представя какво гласи наредбата на БФС в този случай:

Член 21 - Организация и провеждане на състезанията

Точка 13. Когато поради непреодолими причини и в случаите по силата на Наредбата за сигурност на спортните обекти играта трябва да бъде прекъсната временно и ако по преценка на съдията не може да бъде подновена за кратко време, той е длъжен по негови съображения да изчака определено време и тогава да обяви, че прекъсва футболната среща, като подробно описва случилото се в доклад до органа, администриращ първенството.

Точка 14. Футболна среща в професионалния футбол, незапочнала или незавършила поради лоши атмосферни условия или по други причини, посочени в т.13, се преиграва на следващия ден, на същото игрище, в същия час и при същите съдии, освен в случаите на чл. 32, 33 и 34 (регламентиращи задълженията на двата отбора за осигуряване на реда и сигурността за провеждане на срещата).

При преиграването отборите имат право да сменят състезателите си, с изключение на получилите червени картони. Получените жълти картони до прекратяване на футболната среща, независимо от тяхната поредност, не се зачитат.