С наближаването на първия съдийски сигнал на “Ботев” (Пловдив) – “Левски” расте и напрежението в града под тепетата. Срещата е дербито на кръга в “А” група и ще започне в 15:00 часа. На стадион “Христо Ботев” се очакват около 15 000 души, които да го изпълнят изцяло.

С наближаване на срещата между двата тима се увеличава и напрежението сред феновете на “канарчетата” и столичани. Двете агитки имат отколешна вражда, а във форумите вече се уговарят боеве между ултрасите. Именно затова и полицейското присъствие ще бъде засилено. Очаква се Пловдив да заприлича на град във военно положение. Едно от местата, където ще има масирано присъствие на полиция да бъде гарата. Очаква се там бултрасите да причакат прииждащите с влакове от София фенове на “Левски”.

Междувременно форумите в интернет бяха залети със заплахи между двете агитки. Вече се споменават и места за уредени боеве. Късно снощи в Пловдив се очакваше да пристигнат привърженици на “Левски”. Те са се разбрали с феновете на Локомотив (Пловдив) за обединение и подкрепа. Сборният пункт на двете групи е бар “Ноу сенс”. 

В интернет бе обявена горещата точка в Пловдив - фолкклуб "Хистерия", където е вероятно да се стигне до сериозно меле.

В същото време фенклубът на ЦСКА в Пловдив ще удари едно рамо на “канарчетата”. Те вече снабдили “жълто-черните” с пиротехника и са обявили готовност да се включат в евентуална битка със “сините” фенове и тези на “смърфовете”. Тук също има голяма омраза, тъй като агитките на Локо (Пловдив) и ЦСКА се ненавиждат и често са си уреждали боеве помежду си, а понякога тези схватки се случваха от засада, което допълнително засили омразата.

Така часове преди мача “Ботев” – “Левски” четирите най-големи и ударни футболни агитки в България са готови за битка, а полицията в Пловдив дебне на всеки ъгъл и ще действа безкомпромисно, за да предотврати евентуални кръвопролития.