Бившият член на Изпълкома на БФС и настоящ член на екипа на Димитър Бербатов – Петър Величков, даде интервю за „Дарик радио“ след днешното решение на Изпълкома на БФС за отмяна на конгреса, който се очакваше да се проведе на 18 март. Според него новото общо събрание на клубовете ще се проведе през април или най-късно през май.

„Това е поредното безумие и на практика Борислав Михайлов дава аргументи без никаква правна стойност. Цитира велики юристи, посъветвали го да не прави конгрес. Най-лесният път да бъдат решени проблемите на българския футбол е с общо събрание на клубовете, който е върховният орган. Провеждането му ще обезсили решенията на предходния конгрес. На юристите сигурно е бил зададен въпрос „Как да не остана на власт“ и затова са го посъветвали да отмени идващия конгрес“, заяви Величков.

„Ние очаквахме това да се случи и затова направихме подписка, в която са се подписали повече от необходимата 1/3 от клубовете. Съдът със сигурност ще вземе под внимание, че изборният конгрес е бил отменен без никакви сериозни доводи. Общо събрание на клубовете ще има през април, най-късно през май. Призовавам Михайлов да спре да повтаря като папагал това, че клубове обжалват решенията на конгреса през октомври. Тези клубове бяха измамени и си търсят правата. А виновник е този, който ги е измамил. Явно Михайлов не желае да проведе конгрес, на който да бъде освободен, сигурно чака такъв, на който да бъде изгонен“, допълни бившият член на Изпълкома.

„Не мога да разбера довода, че няма решение по делата на клубовете. Все още няма решение на съда и за събраната подписка, но то ще дойде. В момента няма пречки за провеждането на конгрес. Сега предстои да се вземе решение. Конгресът е отменен в срок, но аргументите нямат никаква стойност. Провеждането на такъв общо събрание е нормално и легитимно ще обезсили всички спорни решения, взети на предходния конгрес“, завърши Петър Величков.