Пресаташето на БФС Павел Колев съобщи в интервю за Канал 3 , че има доказателства за уреден мач в българския футбол и следствието работи по случая.

"Става въпрос за мач от "А" група. Не са водещи отбори, става въпрос за тимове от втората половина на таблицата, но не мога да кажа повече по темата", заяви Колев, който после разясни правило на ФИФА и УЕФА, пренебрегнато от Локомотив (Пловдив).

"Длъжни сме да информираме ФИФА за час, дата и стадион за провеждане на приятелски мач на всеки български клуб. Ние сме задължили клубовете, независимо кои са те, да ни пращат план за тези мачове, за да можем да ги препращаме към ФИФА", заяви Колев.

"Специално за Локомотив (Пловдив)... за мача с шведския ИФК Гьотеборг (б.р. - прекратен при 0:4), ние не бяхме информирани. Не бяхме информирани и по линия на шведската федерация. Тази информация трябва да е двупосочна. Разбрахме от медиите, че се е играл този мач. Не бих казал, че това е предпоставка за нещо, но не е спазено изискване, което е в сила от 2 години", добави Павел Колев.