Редица известни български футболисти застават зад каузата да бъдат събрани необходимите средства за лечението на 14-годишния Стивън Бориславов. Талантът на родния футбол, който е от Перник, а за последно игра в школата на ЦСКА, страда от Сарком на Юинг.

Семейството му отправи призив за помощ за набирането на средства, за да може Стиви да замине за лечение в Германия.

Утре (18 февруари) от 19:00 часа зала “Борис Гюдеров” в Перник ще се превърне в събирателен пункт на любовта към момчето. Благотворителен футболен двубой, концерт и търг със спортни артикули ще бъде организиран от съгражданите на Стивън, за да бъде събрана нужната сума.

В мача участие ще вземат Георги Миланов и Иван Горанов от Левски, бившият играч на ЦСКА и Лудогорец Михаил Александров и др. Звездният отбор ще бъде допълнен от вратаря Ивайло Крушарски. 

Срещу тях ще се изправят звезден състав от пернишки футболисти. На терена ще видим Владислав Стоянов - легендарен вратар на Лудогорец, футболистите на Миньор Ивайло Иванов и Симеон Русев, ММА боеца Веселин Пейчев, а капитан ще бъде световният и европейски шампион по борба Иво Ангелов. Старши треньор на състава ще бъде бившият национал Велизар Димитров, който сега е директор на Миньор.

               
Веднага след края на демонстративния двубой ще бъде разигран търг за ценни спортни артикули. В подкрепа на Стивън златните момичета от ансамбъла по художествена гимнастика изпратиха на организаторите топка с автографи. Олимпийските шампионки от Токио Симона Дянкова, Ерика Зафирова, Стефани Кирякова,  Лаура Траатс и Мадлен Радуканова  веднага прегърнаха каузата за набирането на необходимите средства.

Зрителите ще могат да наддават и за футболни фланелки на Левски и Миньор (Перник), подписани от всички играчи на двата отбора.
       
Програмата на благотворителното събитие предвижда и концерт с участието на Алисия, Гъмзата, Борис Дали, Андреас, Alex P., Люси, Ива Давидова и Мария-Магдалена Йорданова. 

Цената на билетите е от 20 до 100 лева. Входните талони са в предварителна продажба в няколко пункта в Перник, а могат да се закупят и на място преди инициативата, която ще премине под мотото “Нека заедно да направим добро”.

Родителите на Стивън обявиха, че за лечението му са необходими около 400 000 евро. Ако искате да дарите средства, може да преведете и по следната банкова сметка:

Банка ДСК, клон Перник
 
IBAN: BG51STSA93000028755501
 
BIC: STSABGSF
 
Основание за превод: Стивън Валериев Бориславов
 
Титуляр на сметка: Стивън Валериев Бориславов

Преди дни и в София се проведе благотворителен турнир за Стиви: