Защитникът на "Ботев" (Пловдив) Даниел Златков призна, че за първи път е играл като ляв защитник. На този пост треньорът Петър Пенчев го използва вчера в контролата срещу Славия (0:0). Бившият футболист на "белите" заяви, че няма проблем да играе и най-вляво на отбратата, вместо на традиционната за него позиция - в центъра.

"Получи се доста качествен мач между два добри отбора. Според мен проверката беше добра и за нас, и за Славия. Аз самият бях готов да играя още в края на миналата година, но не искахме да форсираме нещата. Искахме да мине почивката и зимата, за мога сега още от подготовката да се включа на 100 процента. Чувствам се добре“, коментира Златков.

„Доколко сме готови за първенството? Ще разберем в първия официален мач - домакинството на Марек. Мисля, че се подготвихме добре, изиграхме проверки с някои силни отбори в Турция, затова смея да твърдя, че сме на добро ниво. Доста често ни се случи в проверките да не можем да вкараме положенията си. И срещу Славия нямахме много ситуации, но щеше да е хубаво да отбележим поне един гол", добави бранителят на "Ботев" (Пловдив).


Следете с БЛИЦ: "А" група - трансфери и зимна подготовка

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015