Предизвикалият скандал между "Левски" и Локомотив (Пловдив) Базил Де Карвальо бе открит в Брест. В местния клуб нападателят се възстановява след операция на рамото в Париж. Именно травмата там стана причина "Левски" да се откаже от трансфера. На база на подписан анекс Локо (Пд) и Де Карвальо обаче твърдят, че има валидна сделка. Те отнесоха случая до ФИФА. Световната централа трябва да реши дали има действащ договор или не.

"Възстановяването ми върви много добре. От неделя почнах да бягам. Във вторник дори направих тренировка с топка. Физиотерапевтът на Брест се занимава с мен. До 3 седмици смятам, че ще мога да се завърна на терена. Може даже и по-рано. При всички случаи обаче ще съм готов да играя в 3-ия пролетен кръг на "А" група. Желанието ми е да го направя с екипа на "Левски". Още когато стана проблемът, казах на шефовете, че ще се оправя бързо", сподели пред "24 часа" Базил Де Карвальо.

"Във ФИФА вече са запознати със случая и трябва да преценят дали имам договор с "Левски". Ако клубът не ме иска, когато се завърна в България в началото на следващия месец, ще трябва да се изчака позицията на ФИФА и какви последствия ще има след нея. Ясно ми е, че като не ме искат в един отбор, ще трябва да ида в друг. За мен е важното, че се оправям доста бързо и скоро ще мога да играя. Скоро ми се обади треньорът на Гвинея Бисау и ми каза, че ме иска в националния отбор. Баща ми е сенегалец, а майка ми е от Гвинея Бисау. Избрах да играя за нейната родина. Това може да стане още на 26 март. Тогава Гвинея Бисау приема Уганда", добави нападателят. /БЛИЦ