Комисията за защита от дискриминация проведе открито заседание, на което изслуша адвоката на Венци Стефанов по сигнала за расизъм от страна на мениджъра Николай Жейнов. Председателят на 5-членния заседателен състав Сабрие Сапунджиева няколко пъти напомни на юриста на Стефанов, че при разглеждането на подобни казуси трябва да се докаже, че не е проявен расизъм.

Сигналът е по повод пресконференция от миналата година, на която Венци използва обидни думи и епитети, свързани с расова и сексуална дискриминация. Именно заради тези слова са сезирани институциите, като почти година няма реакция от БФС и комисиите. 

Случаят обаче е следен от FARE и УЕФА. Юристите на Жейнов внесоха допълнителни доказателства с изказвания на Стефанов в медиите от началото на март. Бе цитиран и мачът между Етър и Славия, след който имаше оплакване от дискриминация на расова основа от футболиста на “болярите” Миси Мезу. Комисията за защита от дискриминация даде 14-дневен срок за писмени становища на страните, а след това ще вземе окончателно решение по казуса.