„Предстои ни много важен мач в Букурещ. Може да прозвучи тривиално, но шансовете са 50:50”, заяви треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев при отпътуването на тима за румънската столица за мача със Стяуа. Първият плейоф за влизане в групите на Шампионската лига е от 21.45 часа утре вечер.
 
”Стяуа е много стойностен отбор, знаете, че те са били и европейски шампион. 11 години са в Европа – осем в шампионската лига и три в Лига Европа. Те са грандът на Румъния. Отстранявали са много стойностни и добри отбори. Гледах им мачовете от груповата фаза на Шампионската лига с Челси, Шалке, Базел. Знаете какво представляват тези противници. Спокойно мога да кажа, че Стяуа е един отбор с визия и стил, който притежава много добри футболисти.
 
„За нас е добре, че цели 11 играчи са напуснали миналогодишния състав на румънците и са дошли толкова нови. Трябва да се възползваме от този факт, защото не е лесно да градиш изцяло нов отбор.
 
Не можем да правим никакви изводи от контролата, която играхме преди време (б.р. – 4:2 за Лудогорец). Сами може да видите, че в контролите имат само една победа и един равен мисля. Предната контрола я загубиха с пет гола. В официални мачове обаче нямат загуба.
 
Юнес Хамза е в групата за мача. Впоследствие ще решим дали ще попадне в състава. В последните четири години натрупахме много рутина. Така или иначе, при негативен резултат срещу Стяуа, ще играем в Лига Европа, така че сме спокойни. Отборът е готов да играе и в групите на Шампионска лига“, добави наставникът на разградчани.

Представянето на българските отбори в Европа - ТУК!