Селекционерът на България Георги Дерменджиев ще опита да убеди Ивелин Попов да не слага край на кариерата си в националния отбор. Днес капитанът обяви, че срещу Чехия ще облече фланелката за последен път. 

"Ще имаме допълнителен разговор с Ивелин. Рано е да се търси нов капитан, който трябва да е и лидер. Може Попов да има и още 1 мач. Ивелин е лидер и мъжко момче, казах му, че държа на него.  Мислех, че ще мога да му повлияя, но той твърдо го е решил и ще удържи на думата си. Още по-трудно се получава, защото той на терена ръководи и другите", започна Дерменджиев.

"Колко човека ще застанат начело на националния в такъв момент? Това не е риск, защото има потенциал. Това не е истинското лице на отбора. Знаем реалността, но се появи възможност, която трябва да оползотворим. Искам да опитаме и да постигнем максималното", продължи селекционерът на България.

"Чехите са класен отбор, класираха се вече. Ще бъде много труден мач и искам футболистите да са много мотивирани. Пламен Илиев е в групата, тренира нормално. Ще преценим утре за него. Футболистите от българското първенство имат умора, но тези които играха са възстановени вече. Ще има промени", каза Дерменджиев във връзка с двубоя с Чехия, който е утре от 19:00 часа на "Васил Левски".