Националният селекционер Георги Дерменджиев от няколко дни е в Турция заедно с помощните си Елин Топузаков и Неделчо Матушев, за да следят отблизо подготовката на българските отбори. Специалистът говори и за бившия си тим Левски.

"Съжалявам много за тази обстановка в Левски. Много съм далеч от нея и не съм човекът, който може да коментира. Феновете заслужават да имат отбор, а той да е на нивото, което му приляга", каза пред пратеника на Dsport.bg Георги Дерменджиев.

"Ние като специалисти знаем добре в какъв етап от подготовката се намират отборите ни. Той е ранен, но исках да видим набелязаните футболисти на какво ниво се намират. Не е моя работа да правя анализи на играта на отборите, но има разлика", коментира националният селекционер.

Winbet - победата е емоция! (18+)

"За нас присъствието е много ползотворно. Искам психически да се въздейства върху тях. Тепърва ще знаем колко дълго ще отсъства Тодор Неделев, който се контузи и беше опериран. Смятам, че формата на играчите за този етап на подготовката е нормална", отбеляза треньорът.

"Винаги съм искал да бъдем позитивно настроени. Искам да си уважаваме играчите. Ние много добре си знаем нивото. Имаме определен шанс и знам, че българският фен иска да види отбора си на европейски форум. Сигурен съм, че феновете ще ни подкрепят истински. Сигурен съм, че играчите ще се раздадат докрай, а вече каквото сабя покаже, както се казва", добави Георги Дерменджиев.

"Аз лично няма да бъда изненадан от играчите, които ще повикам, а си мисля, че и вие няма да сте. Ивелин Попов е изключително необходим на националния отбор. Той освен силен футболист е и лидер. След мача с Беларус ще имам разговор с него. Предварително не мога да гадая и да казвам нищо преди то да се случи. Ивелин има много мачове за България и винаги се е раздавал. Той милее за България. След разговора ще мога да ви кажа конкретно", отговори Дерменджиев на въпрос, свързан с досегашния капитан на държавния ни тим.