Един от лидерите на националния отбор по футбол Кирил Десподов говори след прибирането на тима ни от Грузия. Той коментира нулевото равенство на националите ни снощи, инцидента, при който пострада Тодор Неделев и треньорската смяна в отбора ни.

"Няма да правя оценка на представянето ни, защото не е моя работа. Слаба оценка бих дал. Трябва да се подобри това, че трябва да играеш с чест и достойнство за България", започна Десподов, след което бе попитан за инцидента с Тодор Неделев преди мача.

"Не искам да говоря за случая, защото за мен не е коректно да се говори. Момчето си има семейство. Да, седях до него в автобуса. Аз успях да видя, че ни удря автобусът, той не успя и го удари. 

Говорихме си снощи с Неделев. Каза, че е добре, искаше да се прибира, но му обяснихме, че трябва да постои още малко в болницата.

Бяхме много притеснени, никой не беше спал. Чакахме цяла нощ да кажат как е. Добре е, надявам се, че бързо ще се оправи и ще е отново на терена. Ние всички се надяваме на това", каза Десподов, след което бе помолен да даде оценка на представянето на тима ни в последните няколко мача.

"Казах вече, че бих дал слаба оценка. Но не мисля, че съм човек, който трябва да дава оценки. Аз съм играч и нямам какво да ви кажа.

Хората и ръководството биха дали оценки. Ние правим това, което ни се казва", заяви Десподов.

Нападателят бе попитан за реакцията на ръководството на БФС след тежката загуба от Грузия с 2:5 в първия мач между двата тима, когато шефовете упрекнаха играчите, че нямат "правилната нагласа", когато излизат на терена.

"Ще ме вкарате в някакви интриги. Няма да отговарям. Научил съм си урока и понякога е по-добре да не говоря за някои неща. Хората имат право да хейтят. Но ние българите сме големи хейтъри", заяви той и заговори за предстоящата си почивка.

"Ще се опитам да си почина 4-5 дни. Най-вече психически. Беше дълъг лагер, лоши резултати и за финал катастрофа. Направо катастрофирахме, заяви Десподов и в края каза няколко думи за смяната на треньора Ясен Петров.

"Промяната на треньорите не ми се отразява. Тези неща, които се изписаха, че сме играли симулативно 5-6 човека, са пълни глупости", завърши Десподов. 

НАШАТА ГРУПА В ЛИГАТА НА НАЦИИТЕ - ТУК!

  ВСИЧКО ПО СЛУЧАЯ С ТОДОР НЕДЕЛЕВ