Крилото на Лудогорец Кирил Десподов разказа за престоя си в Каляри и заяви, че нито италианският тим, нито Шурм (Грац), където игра под нае, имат база като на Лудогорец.

„Първото ми препятствие в Италия беше това, че трябваше да си сменя позицията на игра. Продадоха ме в отбор, който не играе с крила. Това много ме затрудни. Не бях играл като централен нападател от много години. Второто, което ме затрудни много беше тренировъчния процес – динамични и интензивни занимания. Наблягаха много на фитнес и тактика. Постоянно това се правеше, а не бях свикнал на такива в България. Езикът не ми беше проблем, защото говоря английски. Не всички го говореха, но имаше хора, които ми помагаха. Това да свикнеш, колкото се може по-бързо, начинът им на мислене, да станеш по-голям професионалист по отношение на тренировъчния процес. Да не се предаваш, защото ако паднеш психически може много бързо да те смачка обстановката. Няма лигави неща по време на тренировките, а всеки един тренира на 100% и се раздава на максимум по време на заниманията, защото знае, че ако се отпусне малко си губи титулярното място. Не чакат никой. Много е важно и треньорът да иска да ти даде шанс. При мен беше другата ситуацията и не стояха така нещата“, заяви Десподов пред "Диема Спорт".

„В Лудогорец съм вече от доста време. Мога да кажа с ръка на сърцето, че такава база, каквато има Лудогорец – нито Каляри, нито Щурм (Грац) имат. От страна на организация, хотели, терени, на абсолютно всичко, това е топ ниво. Няма какво да се лъжем. Тук съм и го виждам. В Лудогорец правят постоянно всичко, за да могат футболистите да се чувстват много добре и да мислят само и единствено за футбол, и да са спокойни. Това е европейското мислене“, добави нападателят.

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството