Полузащитникът Дилян Колев се завърна в България и продължава кариерата си в Локомотив (София), разбра БЛИЦ.

24-годишният дефанзивен халф подсили "железничарите" и се превърна в четвъртото ново попълнение в тима на Емил Велев. Както вече стана ясно, Локо (Сф) си осигури услугите на Тодор Христов, Даниел Гаджев и Джереми Родригес.

През последните месеци Дилян Колев игра в елита на Черна гора. Българският халф беше твърд титуляр в състава на Челик, завършил на 3-ото място в местния шампионат. Дилян Колев беше с основна заслуга за класирането на тима в Лига Европа, но въпреки това реши да се завърне у нас, тъй като е получил изгодна оферта от Локо (Сф).

"Радвам се, че вече съм футболист на Локомотив (София). Договорът ми е за 2 години. Има опция за удължаването му за още една. Последната година израснах много в Черна гора и се надявам да помогна на новия си отбор да постигне нещо значимо през новия сезон в "А" група", сподели Дилян Колев пред БЛИЦ.

"С Челик щях да играя в Лига Европа, но нито за миг не съжалявам, че приех да се завърна в България и да играя за Локомотив. Поласкан съм от поканата, която нямаше как да откажа. Свърза ме с клуба мениджърът ми Михаил Михайлов. Благодаря, както на Локомотив (София), така и на Челик, където изкарах много добри месеци", добави бившият младежки национал.
 
Преди да премине в Черна гора Колев, който е продукт на Академия Литекс, изкара няколко месеца в молдовския Костулени. Там имаше българин за треньор - бившият наставник на Черно море Велизар Попов. В кариерата си до момента роденият в Бяла полузащитник е играл още за Локомотив (Мездра), Бенковски (Бяла), Чавдар (Бяла Слатина), Ком-Миньор (Берковица) и Сливен.