Един от собствениците на ЦСКА Димитър Борисов изгледа загубата от Динамо (Букурещ) с 1:2 в контрола, която беше финал на турнира “Таурус Къп”. Мачът се състоя в Анталия, а в 80-ата минута на терена настана здраво меле след груб фаул срещу Мишел Платини. Бразилецът раздаде няколко ритника и юмрука, след което беше изгонен заедно с Рус от Динамо.

“Аз съм доволен от това, което видях. Не съм доволен само от резултата. Видя се, че когато имат желание, момчетата играят добре”, коментира Борисов.

“Не е толкова лесна работа да намериш подходящ футболист, който да заиграе веднага в ЦСКА. И ние имаме желание, но ги търсим още. Мисля, че Адемар ще бъде продаден в Румъния. Ако не, ще бъде преотстъпен в България. Последните 1-2 години в ЦСКА, когато има добра оферта, не можем да задържаме играчите, особено, когато навън им дават по-добри условия, отколкото при нас. Мораес остава в ЦСКА в момента“, допълни шефът.

На въпрос, свързан с наказанията на хванатите с допинг играчи, Борисов отговори: „Ние застанахме зад нашите футболисти, защото смятаме, че те не са виновни. Става дума за хранителни добавки, които са били нелицензирани. В случая не говорим за допинг, защото знаете, че в последните мачове ЦСКА не можеше да ходи, а какво остава за допинг.”

“Ако не бяхме сигурни, че Анисе ще играе в ЦСКА, нямаше изобщо да разговаряме с него и мениджърите. Ние говорихме с него, след като договорът му с Черноморец бе прекратен. Преди това нямахме право”, завърши собственикът на 31-кратните шампиони./БЛИЦ