Собственикът на ЦСКА Димитър Борисов разкри, че клубът е на път да се съгласи на сделка с Карлос Диого. Мениджърите на уругваеца са предложили 100 хиляди евро на “червените”, за да бъде прекратен договорът и Диого да не играе в отбора. Борисов изгледа загубата на ЦСКА с 1:2 от Динамо Букурещ в контрола, която се проведе в Турция.

“Карлос Диого по принцип подписа с нас за шест месеца плюс две години. Имаше неустойка в договора му за 200 хиляди евро, ако нещо стане и той не заиграе в ЦСКА. Бяха ни предложени 100 хиляди евро от неговия мениджър, да бъде откупен футболистът и в момента обмисляме това предложение. При условие, че той не иска да играе в ЦСКА, аз не мога да го принудя. Не знам защо е подписал договор, а не иска да играе за нас, сигурно си е намерил друг отбор. Какво означава да излезем напред от цялата ситуация? Ако приемем предложението на мениджърите му, ще сме напред минимум със 100 хиляди евро”, заяви Борисов.

Припомняме, че бившият защитник на Реал (Мадрид) и Сарагоса подписа договор с ЦСКА, позира с фланелката и беше представен от Венци Живков. След това уж се появи интерес към него лично от Луис Фелипе Сколари и Палмейрас. Ден след като подписа с “червените”, Диого се прибра в Испания, тъй като съпругата му е била бременна. Впоследствие президентът на Палмейрас обяви, че никога не е стояло на дневен ред привличането на Диого. Така слухът, че към него има интерес от бразилския клуб се оказа лъжа. След това в Уругвай написаха, че Диого е използвал ЦСКА, за да привлече вниманието на английски отбор. Подписът му с "червените" е бил с цел да си осигури по-голяма заплата на Острова и по-високи комисионни на мениджърите си./БЛИЦ