“Спор няма, в момента ЦСКА е най-силният ни тим. Показаха го в първенството и в турнира за Купата на България. Играят на високо темпо, напрежението при тях изчезна – имат силен колектив. Това обаче не означава, че ние нямаме шансове. Може да са по-малко, но те съществуват”, заяви треньорът на Локомотив (София) Диян Петков преди столичното дерби на стадион “Българска армия” от 21 часа утре.
 
“Ще се опитаме да измъкнем нещо от мача. Знаете, че целта ни е четвъртото място. Не бива да го изпускаме. Ако обаче победим ЦСКА, ще се озовем само на една точка от третата позиция. По-важното е да не бъдем под напрежение. Аз постоянно повтарям на футболистите, че светът няма да свърши, ако не се класираме. Важното е да не бъдем толкова обременени и да показваме по-добра игра“, коментира наставникът на Локо Сф.
 
„Забелязва се, че разчитаме повече на защитата. Явно е, че имаме повече проблеми в атаката, но е нормално да се акцентира върху по-силното ти звено, когато знаеш с какви футболисти разполагаш. Това не означава, че винаги така ще играем. Аз се надявам обаче в защита отборът ни винаги да играе по този начин, но трябва да усилим и нападателната мощ донякъде“, каза още Петков.