Треньорът на Валенсия Хуан Антонио Пици получи добри новини преди първия 1/8-финал с Лудогорец в Лига Европа. Днес полузащитникът на "прилепите" Ориол Ромеу, който е в последната фаза от своето възстановяване, поднови тренировки и се подготвя наравно със съотборниците си.

Все още не е известно дали играещият под наем от Челси футболист ще вземе участие в двубоя в София в четвъртък от 20:00 часа. 22-годишният Ромеу претърпя операция на менискуса, а възстановяването му върви по план.

Както вече стана ясно, за гостуването на Лудогорец Пици не може да разчита на капитана си Рикардо Коща, който е с контузия в глезена. Халфът Дани Парехо също няма да пътува за София. Той ще изтърпява наказание и ще бъде на линия за реванша в Испания на 20 март.

"Прилепите" пристигат в София в сряда следобед и ще проведат тренировка на Националния стадион "Васил Левски" в часа на мача - 20:00, като първите 15 минути от нея ще бъдат отворени за медиите. Преди заниманието Хуан Антонио Пици и един от футболистите ще дадат традиционната си пресконференция преди всеки двубой от Лига Европа.

Лига Европа - сезон 2013/14