ЦСКА продължава да си пробива път към дъното след уникалния допингскандал. Да, скандалът е уникален, защото по всичко личи, че Костадин Стоянов няма да е единственият изгърмял. На днешната пресконференция “червените” босове елегантно си измиха ръцете с доктора на тима, давайки ни жокер, че и следващите проби май ще бъдат положителни. Пробите след мачовете с Литекс и Лудогорец. Пред угрозата да последват Костадин Стоянов са Борис Галчев, Мишел Платини, Тодор Янчев и Румен Трифонов. Според непотвърдена информация Платини вероятно ще се окаже чист, тъй като отказвал да пие от “вълшебната” чорбица на “червения” Доктор Ох, Боли, пардон – Ох, Чорби. Останалите обаче са послушали съвета на лекаря. И по всичко личи, че и те ще попаднат в кюпа. В ЦСКА трябва да се молят на чудо да няма нови пострадали. Иначе – жална му майка на великия български клуб. Петното ще бъде толкова тъмно, толкова мазно, че никой няма да може да го изтрие.
 
Защо обаче само лекарят е виновен, пита БЛИЦ? Защо? Къде е отговорността на треньорския тандем Димитър Пенев – Драголюб Симонович? Как така някой ще тъпче футболистите, които тренират, със забранени вещества, без да се уведомени. Хайде – лекарят е лаик, идиотизмът му е безграничен. В Германия например всички треньори знаят какво и как приемат играчите. Наставникът даже преминава специален курс, в който бива запознат подробно за употребяваните от състезателите медикаменти. Там треньор и лекар са като два скачени съда. В Англия е същото. В Испания е същото. В ЦСКА е точно обратното, а Дуци, след като посочи с пръст д-р Крайнов, побърза заедно с Пената да се измъкне по бели гащи от изхода на скандала.
 
Неприятното обаче предстои. Оттук нататък “червените” ще бъдат гледани със съвсем други очи от съдиите, от БФС, от съперниците и най-вече – в чужбина. Ако допреди години ЦСКА в Европа бе символ на победата, както се пее в един рефрен на сектор “Г”, в момента е символ на допинга. Не само на този, поднесен от д-р Ох, Боли. От допинга на самозабравата, “благодарение” на който губиш контрол и вървиш куп поразии. От който губиш същността си. Губиш себе си.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ