Левски е основният конкурент на Лудогорец за шампионската титла този сезон. Това каза босът на "орлите" Кирил Домусчиев, който гостува в "Неделята на NOVA".

"Така е, щом са на 5 точки в момента, явно са най-големият ни конкурент. Но нека да не отписваме Локомотив (Пловдив). Предполагам, че всички отбори ще направят селекция. ЦСКА също не е за подценяване. Има поне три отбора с амбиции за първото място и още няколко, които се борят да бъдат в шестицата", коментира Домусчиев.

"Нашето първенство тази година не изглежда никак зле. Три-четири отбора се борят за първото място и още няколко, които искат да влязат в шестицата, има интрига", каза босът на шампионите. 

Интервюиращият го Николай Дойнов го попита и за системата ВАР и кога тя ще бъде въведена в България - "Рано или късно, ако искаме да имаме професионално, а не аматьорско първенство, тази система ще трябва да се изгради. Това е бъдещето".

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

По отношение на нужните за целта инвестиции, бизнесменът поясни, че размерът им зависи от модела система, който ще бъде избран. И допълни, че собствениците на клубове вероятно ще търсят финансова подкрепа и от държавата. "Дали тя ще я даде, е друг въпрос. Но тази система ще ни остави в Европа, ще помага за развитието на съдиите ни и ще охлади футболните страсти. Няма постоянно да се чудим дали е имало фаул, дузпа или засада", категоричен е собственикът на Лудогорец.

"Трябва да се инвестира във футбола. Нужна е и инфраструктура. А това няма как да стане без подкрепата на държавата. Ще дам за пример Унгария, където държавата инвестира във футбола. Премиерът Виктор Орбан направи пет-шест стадиона, с четири звезди на европейско ниво. Един от тях е стадионът на Ференцварош - уникален е. Държавата инвестира във футбола, не защото Унгария има някакви успехи в последните години, а защото футболът е социален феномен. Хората обичат футбола, обичат да гледат футбол, но при тази икономика, която имаме, и при този малък пазар у нас, собствениците на клубове няма как да изградят инфраструктура без подкрепата на държавата", каза още Кирил Домусчиев.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020