Собственикът на Лудогорец и член на Изпълкома на БФС Кирил Домусчиев посочи какъв трябва да бъде следващият президент на футболната ни централа. Бизнесменът изрази виждане, че би желал начело на футбола ни да застане човек като Атанас Фурнаджиев. 

Домусчиев даде интервю пред NOVA, а ето какви бяха въпросите и отговорите по темата за президент на БФС:

- БФС няма президент след оставката на Борислав Михайлов. Сигурен съм, че имате мнение как трябва да изглежда следващия президент на БФС. Възможно ли е това да сте вие?
- Не, няма как да стане, доста съм ангажиран. Собственици сме с брат ми на Лудогорец и искаме да продължаваме да радваме хората. Като председател на КРИБ имам допълнително ангажименти. Как виждам аз следващия президент? При всички положения трябва да е човек с възможности, да има бизнес и да не е фалирал.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

- Не е ли нормално понякога в бизнеса да ти се случи и фалит?
- Как да си дадем организацията на някой, за когото не сме сигурни дали може да я менажира. И да я докара до просешка тояга. Трябва да е човек с възможности и авторитет. Но и трябва да е човек, който обича футбола, сърцето му да е във футбола. Защото виждам и собственици на клубове, които не харесват футбола, може би защото е модерно.

- Можете ли да кажете едно-две имена с този профил?
- Атанас Фурнаджиев. Дал е много пари на българския футбол през годините. Дал ги е от любов, не е имал собствен клуб. Познава много добре структурите на БФС и УЕФА, участва в много комисии, успешен бизнесмен е, на добра възраст е - с богат опит и сравнително млад. Това е профилът на човек, когото бих подкрепил. За съжаление от моите разговори с него разбрах, че той твърдо няма да се кандидатира.