Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев даде специално интервю за NOVA, в което говори и по горещите теми във футбола. 

"За съжаление, не само в България, а и в много други страни, човек става популярен покрай спорта и по-специално покрай футбола. За да даваш на спорта, трябва да си направил нещо сериозно в бизнеса", започна Домусчиев.

Водещият Николай Дойнов върна лентата назад и попита успешния бизнесмен как е започнал в Лудогорец, който вече осем поредни години е шампион на България - "Лудогорец е преди всичко социален проект. Решихме да помогнем на проекта в Разград. Когато започнахме клубът не беше с най-добрия бюджет измежду всички в България. Първите една-две години софийските грандове ни изпреварваха по бюджет, но това не попречи да станем шампиони."

"Мениджмънтът е ключовото - как ще го структурираш, как ще намериш качествените хора за всяка една работа. Дойдоха времена, в които Лудогорец може да побеждава клубовете с 6-7 пъти по-висок бюджет от нашия. Такъв пример е ЦСКА (Москва). Лудогорец играе като равен с равен с големите в Европа", каза Кирил Домусчиев. 

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Той беше попитан и за треньорската смяна при шампионите. Известният чешки специалист Павел Върба беше назначен в Лудогорец, а досегашният временен наставник Станислав Генчев остава негов помощник.

"Ние не правим смяна на треньора. Останахме без старши треньор (б.р. - раздялата със Стойчо Стоев) преди няколко месеца и не искахме да бързаме и да вземем някой, който е свободен. Търсихме точния човек, който да ни пасне на профила за треньор. Искаме да се развиваме. Трябваше да се проведат доста срещи и разговори с треньори, повечето от които си имат клубове. Беше нужно време, за да свършим тази работа. Моментът е подходящ - новият треньор идва в паузата на първенството. Ще може да се запознае с обстановката и да подготви отбора за мачовете с Интер", коментира Домусчиев.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020