Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев коментира ситуацията в клуба и футбола у нас, както и зачестилите грешки на съдиите. Бизнесменът говори след равенството 0:0 срещу Литекс.

“Едната точка за нас е заслужена. Предвид времето и важността на двубоя, радва ме, че момчетата се раздадоха максимално. Виждате накрая колко енергия изхабиха да кажат какво мислят за съдията. Не искам да коментирам съдийството, каквото да кажа, ще го направя като запалянко. Коментирайте вие обективно. Искам да няма корумпирани съдии и умишлени грешки. Една грешка може да се допусне, втора – да, но не може един мач да се води към равен или загуба. Иначе съдийски грешки е нормално да има, реферите трябва да работят да ги намалят. Когато води един мач към даден резултат, е нормално да има корупция. Венци Стефанов е прав в това отношение (б.р. – има предвид изказването на шефа на Славия за Ахмед Ахмед, казвайки, че е услужлив съдия), той отдавна е във футбола. Неговото мнение обаче е малко пристрастно, дели ги на мои и чужди”, заяви Домусчиев.

На въпрос, боли ли го, че инвестира във футбола, а след мач се говори по-често за съдийство, Домусчиев отговори: “Болно ми е, но от друга страна гледам момчетата от Литекс и се радвам. Надявам се в следващите няколко години и ние да имаме такива момчета, да играят с ентусиазъм. А такива хора, които на всяка цена си търсят титлата, да са живи и здрави.” С последните си думи босът на Лудогорец намекна за изказването на Иво Тонев отпреди няколко кръга, който каза, че “има и други начини “Левски” да стане шампион.”

“Ако ви интересува, Ивайло Петев няма да го сменяме, но ще има промяна в политиката на клуба от лятото. Ще налагаме младите футболисти. Не можехме да го правим тези две години, защото започнахме от една поляна. Идете да видите базата. На стадиона преди пасяха магарета и идваха с каручки. Сега там има стадион. Създадохме школа, организация. Рано или късно и ние ще имаме деца и ще играем организирано и ще защитаваме зелената фланелка”, каза още шефът на Лудогорец.

“Навремето ми минаваше през главата да се откажа, аз обаче съм упорит човек, няма да оставя тези хора, те са временни във футбола. Тези, които си дават парите, както в Литекс, и години наред изграждат нещо, ще са вечни. Ние ще продължим да инвестираме, естествено, спрямо възможностите ни и необходимостите. Нашата цел е да имаме наша школа и да развиваме българския футбол. За съжаление през тези две години трябваше да играем с наемници, защото започнахме от нулата. Ние винаги ще се борим за победа, дори и днес с десет човека преследвахме победата. Титлата винаги ще бъде цел на отбора, дали ще стане, или не, е въпрос на съдба и възможности”, завърши Кирил Домусчиев./БЛИЦ