ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Президентът на Лудогорец Кирил Домусчиев прие нормално загубата с 2:4 от Базел, споделяйки, че класата на швейцарците си е казала думата. И докато за него всичко е нормално, някои от футболистите са приели доста емоционално поражението и са се разплакали в съблекалнята. Домусчиев обаче каза, че реално това е максимумът на възможностите на отбора му и няма как той да се сравнява с клубове с огромни бюджети като Базел. Босът заяви още, че от битката тази вечер най-много му е харесала публиката на стадион "Васил Левски".

Богаташът обяви, че ще направи ремонт на стадион "Лудогорец Арена", когато усети държавна подкрепа. Той даде за пример съоръжението на Слован, за което тимът от Братислава е получил 27 милиона евро от държавата.

„Имаше един период от мача, в който играхме много добре и имахме положения. От една страна е малшанс, от друга играем срещу много рутиниран отбор. Хубаво е, че стигнахме дотук. Трябва да сме реалисти. И това е постижение, защото става дума за колосални суми в тези клубове. Те могат да си позволяват всякакви играчи, докато при нас не е така", коментира Домусчиев при излизането си от стадион "Васил Левски".

"От днешния двубой най-много ме зарадва това, че хората дойдоха на стадиона, подкрепиха един български отбор. Единствено публиката ме зарадва. Много съм им благодарен. И решихме, че следващите ни мачове в Европа ще ги играем в София, независимо дали в Лига Европа или Шампионска лига. Ще играем другите мачове в София, за да се отблагодарим на тази публика. И този стадион трудно покрива критериите. Похарчихме колосални суми, за да отговорим на изискванията на УЕФА. Наложи се за два дни да монтираме светлинно табло и хиляди други неща да оправяме. Изобщо не ни е лесно да го има този мач. Като почнем от това и стигнем до преглеждане на всички инструкции за безопасност, кетъринги, включително нямаше интернет за журналистите. Далеч сме от истината. Това, че се проведе това събитие и чухме химна на Шампионска лига пак е някакво постижение", продължи босът на Лудогорец.

"Сама птичка пролет не прави. Хубаво е, че успяваме да се срещнем с много колеги от други клубове, федерации и да чуем как е в тяхната държава. Няма държава, където да няма подкрепа към футбола. Нашата мила държава нехае и вие журналистите обвинявате Кирил Домусчиев, Тодор Батков или не знам си кой, че не дава достатъчно. Нито виждам държавна, нито общинска подкрепа, защо да си давам парите? Стадионът в Разград ще го ремонтирам, когато видя подкрепа. Ако някой даде 1 лев, аз ще дам 5. Но не може да съм като някой мохикан и да давам навсякъде пари. Ще продължавам да издържам отбора, ще продължаваме да повишаваме нивото, но ако Марселиньо, Безяк бяха на космическо ниво, нямаше да играят в България, а в Барселона. Стойчо Стоев вкара нов живец в отбора. В момента момчетата се раздават. В съблекалнята някои плачеха, доста емоционално приемаха загубата", сподели Домусчиев.

"За техните възможности това е почти максимума. Първо трябва да се вдигнат за мача с Берое, ние сме шампионите и трябва да продължаваме да се раздаваме. Трябва да се представят достойно в Базел. После ще мислим за Лига Европа или каквото и да било", добави босът на Лудогорец.

"Ако ни се беше паднал по-слаб отбор или ние бяхме поставени... Играхме с Базел обаче. А те бяха на полуфинал с Челси преди няколко месеца. Преди това отстраниха Манчестър Юнайтед. Предполагам, че в следващите мачове ще се представяме по-добре, защото от този двубой треньорите ще извадят сериозни поуки. Казах им, че в Базел трябва да отидем да побеждаваме, да не се излагаме. Важно е да защитим българското име", допълни Домусчиев.