ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 3 - ТУК!

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев обясни защо се е спрял на кандидатурата на Стойчо Стоев, който изненадващо замени Ивайло Петев начело на шампионите.

"Повечето специалисти твърдят, че всяка треньорска рокада има ефект. Ще видим дали ще е така тази вечер", каза Домусчиев преди началото на важния мач със Слован. Реваншът от втория квалификационен кръг на Шампионската лига стартира в 20:30 часа на "Лудогорец Арена" и ще бъде предаван директно по ТВ7, както и в БЛИЦ с картина. Тимът на Домусчиев загуби с 1:2 в Братислава и днес се нуждае от задължителна победа в първия мач под ръководството на Стойчо Стоев.

"С УЕФА уредихме въпросът Стоев да е на пейката днес. Поне чисто мотивационно новият треньр ще е до момчетата и да се надяваме, че това ще има успех. При нас е така. Щом от понеделник се води на работа и му тече заплатата, трябва да се захваща на работа. По-добре щеше да бъде, ако Стоев беше станал треньор още в началото на юни, за да си води той подготовката, да си изчисти състава и да е наясно с това, което има", каза Домусчиев.

"Харесвам вижданията и идеите му за играта, които изказа пред ръководството. Харесва ми неговата скромност. Той е добър мотиватор, добър психолог. Същевременно е скромен човек, българин. А не е някое голямо име от съседна или далечна държава. Времето ще покаже дали е успешен този ход. Смятам, че той ще се справи. Стойчо Стоев ми направи много добро впечатление, когато беше треньор на Миньор (Перник). Успяваше да мотивира футболисти, които с месеци не получаваха заплати. Той е скромен човек, не приказва, а резултатите му показват що за треньор е", продължи пред камерата на ТВ7 босът на разградчани.

"Определено няма да му е лесно. При някои от нашите футболисти има голяма звездомания. Той прие това предизвикателство. Времето ще покаже дали ще се справи със звездите. Със Стоев рискувах. Но такъв беше и рискът, когато взехме Ивайло Петев. Бяхме във "В" група, той нямаше лиценз, но видяхте какво стана след това", добави Домусчиев.
 
"При всички положения Георги Дерменджиев остава в щаба на Стойчо Стоев. Той има дългосрочен договор с нас и ще помага на новия треньор. Стоев ще си прецени за другите асистенти", каза още босът на Лудогорец.

"С Петев се разделихме нормално. Даже трябва да е тук тази вечер и да гледа мача от ВИП ложата", добави Домусчиев.