ИГРАЙ БЛИЦ ГЕЙМ 2 - ТУК!

Собственикът на Лудогорец Кирил Домусчиев призна в предаването “Зона Спорт” на
bTV Action, че отношенията му с Венцеслав Стефанов продължават да са обтегнати, въпреки че Славия поднесе титлата на тима от Разград. Домусчиев разри, че босът на “белите” му дължи пари.
 
“Отношенията ми с Венцеслав Стефанов продължават да са обтегнати. Венци ми дължи пари за Мирослав Антонов. Отношенията в никакъв случай не са са подобрили. Както той сам каза, не си говорим”, обяви Домусчиев.
 
“Има много болни мозъци в България и всеки търси оправдания. Сега говорят за 500 000 лева, а след 1-2 години сигурно ще стават 2-3 милиона. Един мач в България не струва такива пари, защото нищо не печелиш”, допълни собственикът на Лудогорец. 

“Загубата от “Левски” я приех нормално. Бях настроен и за двата изхода. Да постигнем резултат, който ни устройва, или да загубим. Дори преди мача с брат ми си говорихме, че може би е по-добре да загубим, за да се видят проблемите в представянето на тима. Не ми харесваше играта на Лудогорец през голяма част от сезона. Ключови играчи бяха в слаба форма. Това не беше футболът, който искахме да видим във втория сезон в “А” група”.
 
“Всички решения, които ще вземем спортно-технически през лятото ще бъдат базирани на мача с “Левски”, а не на шампионската титла. С Ивайло Петев сме разговаряли и той знае, че има жълт картон, тъй като не сме доволни от играта. Заедно със своя щаб трябва да оправи нещата. Не съм доволен от селекцията. Имаме нови играчи, за които са дадени много пари, а те стоят резерви. Щом те не водят до израстване на Лудогорец, защо са купени?”
 
“Обсъждаме варианта за назначение на спортен директор. Още не сме взели окончателно решение, тъй като нямаме и добър кандидат. Ако един човек е бил добър футболист и е станал легенда, не означава, че ще стане добър треньор или спортен директор. Наско Сираков е легенда на “Левски”, в момента не мога да коментирам в момента дали ще го назначим за спортен директор.”
 
“Лудогорец не е готов за Шампионската лига. Дори сме по-малко готови, отколкото бяхме преди година. Тогава не ни достигна опит, сили и дори липса на съдийско лоби в Европа. Българският футбол доста се отдалечава от Шампионската лига. Става все по-трудно да се влезе в турнира заради разликата в класите, парите, които се инвестират, както и в разликата в силата на първенствата.”
 
“Ще има 2-3 нови футболисти. Ще освободим 5-6 играчи. Други ще продадем. Средствата на всички отбори са ограничени, Лудогорец не прави изключение. Тук няма два петролни кладенеца в Разград и да се хвърлят пари на вятъра. Не е по нашите възможности да направим Анжи (Разград). Да вземем скъпи играчи, които да тренират в София и след това да ги караме със самолет да играят в Разград или обратното. Класен чужденец няма да дойде в България дори и за много пари. Не проблемът в привличането на силни играчи, а това, че тези играчи в слабата “А” група ще свалят нивото си. Първо трябва да вдигнем нивото на нашия футбол и след това мислим за големи работи.”