Сериозен проблем застигна Лудогорец броени часове преди гостуването на Ливърпул в Шампионската лига. Срещата е първа от груповата фаза и ще се състои във вторник от 21:45 часа на "Анфийлд". Оказа се, че на вратата на разградчани трябва да застани абсолютния дебютант Георги Аргилашки.

Старши треньорът на българския шампион Георги Дерменджиев обяви пред Нова телевизия, че ще картотекира Аргилашки за двубоя, тъй като резервният страж Иван Чворович е получил контузия в рамото на вчерашната тренировка на тима. В понеделник вратарят ще претърпи операция.

Титулярът Владислав Стоянов получи червен картон в мача реванш със Стяуа и е наказан за срещата с Ливърпул.

"Иван Чворович вчера на тренировката получи контузия и е в София сега. Не, няма да може да играе срещу Ливърпул, а травмата се оказа доста сериозна и в понеделник най-вероятно ще претърпи операция на рамото. Сериозна травма, а от нищо – на една обикновена тренировка се контузи, но се случва. Малко е неприятно, защото той трябваше да пази срещу Ливърпул. Ние ще реагираме бързо, ще имаме човек, който да пази в този мач", заяви Дерменджиев.

"Аргилашки е едно момче, което може да пази, той вече от три години е в Разград и има качества. Ще разчитаме на него", допълни той.

Георги Аргилашки е роден на 13 юни 1991 г. Висок е 190 см, тежи 77 кг. Играл е още в отборите на Марица (Пд), Брестник, "Раковски" и Пирин (Разлог).