Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов – Дучето нападна ръководството от “Титан” след уволнението на Милен Радуканов. Фен №1 на “червените” застана зад вече бившия наставник и няколко пъти обяви, че твърдо застава зад него.

“Истински съжалявам, че Радуканов не е треньор на ЦСКА. Когато беше най-трудно и бяхме на дъното, Милен събра тези момчета, обедини ги и ги накара да играят за ЦСКА с настроение и самочувствие. Говорят, че точно този треньор и тези момчета на зеления килим на последното дерби с “Левски” дадоха това на нашата публика, което не бяхме виждали за последните 30 години – победа на “Герена”. Помните, че ние не успяхме да видим успеха. Момчетата и треньорът обаче дойдоха и пяха пред празния сектор “Г”. Това са моменти, които се помнят, вълнуват и трогват тези, които обичаме ЦСКА. Ето защо ние винаги ще бъдем с този треньор. Не искам да кажа, че не приемаме Димитър Пенев, но Милен ми е на сърце”, заяви Дучето в Актуално студио “Дерби”.

“Аз винаги ще бъда с него, защото го заслужава. Ще бъда с онзи, който е дал на ЦСКА. Защото си обичам клуба и обичам тези, които уважават и работят за ЦСКА. Няма как да кажа нещо друго. На ръководството казах едно единствено нещо. Ще продължавам да го казвам - Милен може да даде на ЦСКА още много, това е. Аз не съм кадровик или собственик в Борисовата градина. В последните 3-4 месеца Милен нямаше ден покой. Собственикът и треньорът трябва да са едно цяло. Като си собственик трябва да си браниш треньора, да го браниш от тези, които разбират от футбол и от тези журналисти, които разбират от тото. А те не го правеха. Не може един човек, който се е вмирисал до ушите, да ми казва кое е правилно и кое не в клуба, който обичам”, допълни Димитър Ангелов.

“Шапки долу пред Димитър Пенев, добре дошъл, Чичо Митко, но душата и сърцето ми е с Милен Радуканов. Днес се видяхме с всички момчета. И на тях им е тежко, и те го преживяват. Казахме им, че всичко зависи от тях, да стоят зад своя треньор, да бъдат колектив. Те днес са тук, утре ги няма, но ние ще сме тук, на този стадион, цял живот. Искаме да бъдат като нас, да обичат клуба си и да дават всичко от себе си във всеки мач. Тази фланелка е свято нещо за нас, велики хора са я носили. Това е много задължаващо. Имаме изключително добри футболисти, такива не сме имали от 1988-89 година. Друг е въпросът какво показват. Кога, ако не срещу Левски, тези хора ще покажат какво могат. Смятам, че ще победим. Не смятам, че има фаворит преди този мач. Смятам, че точно сега ние ще победим, без значение кой е първи, втори и трети”, каза още Дучето.

“Жалкото е, че и ЦСКА и “Левски” в последните години не играят за първо място. Тези два клуба, когато са били водещи е вървял и националният отбор. Нека господата, които управляват двата клуба, видят какво става. Не да сменят треньорите постоянно. Продължавам да смятам и ще го казвам винаги, че клубовете, които станаха частни дружества, убиват футбола. Не може това, което се обича от всички хора, да бъде частно. ЦСКА и “Левски” трябва да имат и държавен контрол. Именно държавата трябва да направи така, че децата да спортуват, да се учат на дисциплина. Двата клуба развиват по 30 вида спорт, колко деца имаме сега в школите. Какво правят, играят ли, работят ли въобще. Не беше толкова лошо, когато бяхме четвърти в света, но онези четвърти бяха продукт на онази система – грижа и контрола. Не може тези от “Иван Асен ІІ” да правят тези каквото си искат, не може онези от “Тодорини кукли” и “Драган Цанков” да правят, каквото си искат. Защото ние обичаме тези клубове”, завърши Ангелов./БЛИЦ