Раздялата на ЦСКА с Милен Радуканов е факт! Спецът проведе 30-минутна среща с изпълнителния директор на клуба Венци Живков. Тя се състоя на стадион "Българска армия", предаде репортер на БЛИЦ.

В ЦСКА конците вече ще дърпа Драголюб Симонович, а Димитър Пенев формално ще се води старши треньор. Както е известно, Дуци няма нужния лиценз и ще използва този на Стратега от Мировяне. По този начин се потвърди версията, за която БЛИЦ първи написа на 21 октомври. Още тогава информирахме, че се подготвя смяната на Милен Радуканов с Димитър Пенев. За да не ни обвинят отново, че нажежаваме допълнително обстановката в клуба преди важни мачове, под формата на слух публикувахме, че Стратега ще води "червените" срещу "Левски", а Милен ще бъде негов помощник. Още на 30 септември предупредихме, че ръководството на ЦСКА подготвя смяната на Радуканов, а Симонович ще поеме цялата спортно-техническа власт.

Единствено от щаба на досегашния треньор работата си запазва кондиционният специалист Иван Йовановски.

Новите помощници в ЦСКА ще бъдат Ангел Червенков, както и бившият страж на клуба Илиян Василев, който ще тренира вратарите. Освен Йовановски с кондицията на играчите ще се занимава и Марин Гъдев.

На срещата с Венци Живков Радуканов беше придружаван от помощниците си Светослав Петров и Петко Петков. Живков ги е уведомил, че те няма да водят днешната тренировка на отбора. Утре предстои нова среща, на която ще се доуточни по какъв начин двете страни ще се разделят, тъй като треньорите имат действащи договори с клуба.

"Проведохме разговор и се уговорихме да се видим отново утре между 10 и 11 часа. Казаха ми, че днес няма да водим тренировката. Това е", заяви Радуканов, след като напусна канцелариите на "Армията" след половин час прекаран вътре.

"Питайте Венци Живков кой ще тренира отбора. Засега няма нищо повече официално. Нека минат един-два дни и тогава ще коментираме. Сега отивам да гласувам, тъй като сутринта не успях да го сторя", каза още Радуканов пред журналистите на "Армията".

Раздялата му с ЦСКА идва само ден, след като той направи една година начело на "армейците".
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ