Бившият председател на фенклуба на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето отвърна на декларацията, която бе разпространена от привържениците на тима от различните фенклубове и фракции.

Ето какво гласи написаното от Дучето:
„Скъпи приятели, принуден съм от обстоятелствата и ще бъда по-обстоен. Обичам ЦСКА и кълна се в Бога, че в последната половин година, в екип с достойни Армейци, направихме всичко, което бе по силите ни, ЦСКА да бъде спасен, да бъде в достойни ръце. Начело да бъдат хора, които са съзидателни и са доказано успели, горд съм с това, което направихме!!!

Обичам и всичко българско, отидох за първи път на „Армията” от любов към ЦСКА. Вярвам, че когато обичаш се бориш онова, което обичаш да бъде чисто и свято вярвам. Че човекът стоящ до мен на стадиона, пеещ песните, които аз пея, е мой брат. Вярвам, че всички, които обичат ЦСКА са братя. Вярвам, че в труден момент, когато се решава бъдещето на любимият клуб, всеки армеец трябва да застане до своя брат и да защити достойното бъдеще на ЦСКА от онези от другия сектор... от другите които не изтраяха и час от момента, в който се появи надежда за ЦСКА и започнаха да сипят жлъч, ненавист и подлост.

Скъпи приятели, вярвам че проблемите в ЦСКА са същите, каквито са и в отечеството и смятам, че могат да бъдат решени по един и същ начин - разделението трябва да спре, за да има бъдеще. Единствено и само уважение и единение!

Спомни си защо за първи път отиде на Армията - да бъдем заедно и да обичаме или да мразим и да се роим!!! Спомни си кога ЦСКА бе силен - когато стадиона бе пълен, единен. Аз съм верен, аз не съм модерен, не пея когато не ми е до песен, не мълча когато не е време за мълчане, режа греди когато трябва, не унижавам футболисти, а протестирам срещу виновни ръководители, като Томов, Борисов, Иванов и го правя с конкретни действия.

Относно някакво си тригодишно мълчание - припомням репликата на Стойчо Младенов относно подозрителната тишина на „Българска Армия” и за последно ще кажа следното - мълчанието е злато, но само за онзи, който благодарение на него е получил възможност да източи и фалира любимия клуб. Аз не мълчах, говорех истината... Не пях - не ми се пееше... Днес нямаше мълчание, а странна, много странна активност на фона на онази тишина, за която говори треньора Младенов. От Подуяне съвсем естествено излезе гнусно, нечистоплътно творение насочено срещу Възраждането на нашия клуб... И тук вече най-интересното. Вместо адекватен отговор, наистина нещо авангардно и 100 процента модерно – отговор декларация. Оглушителна, не странна, а естествена. Не „Герена” да гори, а НЕ ИСКАМЕ Дучето!!!

Благодаря - винаги верен и никога модерен

Д.АНГЕЛОВ ДУЧЕТО - САМО ЦСКА!!!”