Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ 3!

Председателят на централния фенклуб на ЦСКА Димитър Ангелов-Дучето коментира пред БЛИЦ част от спомените си, свързани с Крум Янев. Легендарният нападател почина на 24 август на 83-годишна възраст.

“Баща ми е станал от ЦСКА заради Крум Янев и Иван Колев. Навремето ми разказваше за тях, така ме запали по отбора, така и аз станах от ЦСКА. Заради тези две големи имена. Мога само да се гордея, че познавах Крум Янев и той ме имаше за приятел. До последно, допреди няколко месеца, Бате Крум беше с нас, феновете. Той не жалеше средства, жертва здравето си, за да бъде с нас, да бъде до любимия си ЦСКА. Пътуваше с привържениците из цяла Европа, не се качваше на скъпи чартъри като други легенди, които имат по 2 мача за ЦСКА. Крум Янев е легенда в пълния смисъл на думата. Той даде живота си за ЦСКА и остави един велик ЦСКА на тези след себе си. Ще се боря с всички сили, за да върнем това, което Бате Крум е оставил на наследниците си.

Всеки път носеше шапка на ЦСКА. Той е легенда и като футболист, и като човек, успял мъж, който даде много на ЦСКА и българския футбол. Не беше от онези на хранилката, които чакаха милостиня от ръководството. Имаше мнение и казваше истината на всички, не се страхуваше да критикува футболисти, треньори и ръководства. В последните години присъства на откриването на редица фенклубове в страната. Първо заедно с Ването Колев, който също си отиде, а след това остана с нас. Един истински човек, който беше на всеки мач, независимо контрола или не, гледаше и живееше с ЦСКА”, заяви Димитър Ангелов-Дучето.

От феновете на ЦСКА:
Скърбим за теб, Бате Круме, завинаги ще останеш в сърцата ни!