Спортният директор на ЦСКА Драголюб Симонович говори пред медиите след днешната контрола срещу Бдин (Видин), спечелена от "армейците" с минималното 1:0.

"Кой казал, че това е генерална репетиция? Няколко неща бяха важни днес. Първото бе да не се контузи някой от футболистите. Второто беше Антонио Томас да свикне малко с метеорологичните условия в България. И трето – да играят футболисти, на които няма да се разчита често през първенството. Вие знаете, че и петима национали ги няма в момента. От днешните ще са титуляри четири човека. Това, което трябваше да се случи, бе Мораес да изиграе 60 минути, Томас колкото може да свикне. Качеството на играта не беше важно днес", каза Симонович след проверката в Правец.

"Закъсняхме със селекцията, но мисля, че ще имаме достатъчно време след срещата с Черноморец до важните мачове – говоря за последните 5-6 кръга, за полуфинала и финала за Купата, да обиграем всички футболисти", продължи сърбинът.

Симонович коментира и ситуацията с едно от новите попълнения Абел Анисе. "Анисе ще бъде картотекиран, но няма право да играе срещу Черноморец в неделя. Наказан е заради червен картон."

Бившият наставник на Сливен потвърди, че Паун ще играе в ЦСКА през пролетта. "Паун ще остане. За Дюлгеров ще видим днес или утре. Освен това имаме група от 8 млади футболисти, които дойдоха от футболната академия "ASPIRE". Това показва, че ЦСКА не мисли само за мача в неделя срещу Черноморец. Мисля, че тези футболисти могат да бъдат готови за лятото. Ще ги сменяме, това са играчи, родени 1995-96 година, но съм сигурен, че Спас Джевизов ще стане шампион с младежите", сподели още сърбинът.