ЦСКА постигна измъчена победа с минималното 1:0 срещу Бдин (Видин) в контрола, играна в Правец. Мачът беше официално представяне на "червените" преди подновяването на първенството и се състоя от 3 части по 30 минути. За това време обаче "армейците" не впечатлиха с нищо, както и не показаха това, което несъмнено искат да виждат верните им фенове - голове във вратата на втородивизионния противник. Победното попадение падна чак в 89-ата минута. Каращият проби Николай Дюлгеров се разписа с мощен изстрел от над 30 метра, спасявайки ЦСКА от резила.

Най-сериозни пропуски в срещата направиха Нджонго Присо, Илиас Хадад и Адемар. Неофициален дебют за "армейците" в днешната среща записа най-новото попълнение - испанецът Антонио Томас, който игра цял мач. В началото на третата част на терена се появиха сенегалският нападател Ибрахима Драме (набор 1995) и котдивоарецът Сюлейман Коне (набор 1996). Двамата са от групата млади африканци, трениращи с юношите на клуба и от време на време с мъжката формация. 16-годишният Драме се включи отлично и значително раздвижи атаката на "армейците" в последните 30 минути.

Воденият от Николай Нинов състав на Бдин също имаше своите положения за гол. На няколко пъти коварни удари на Николай Цветков-Демона бяха спасявани от Благой Макенджиев, а в 81-ата минута появилият се на смяна Явор Въндев беше близо до откриване на резултата, но топката срещна напречната греда.

Срещата започна в спокойно темпо като действията се развиваха предимно в средата на терена. В 5-ата минута опасен удар на футболиста на Бдин Димитър Петков мина близо до десния страничен стълб на вратата, пазена от Макенджиев. "Армейците" отговориха с коварен изстрел по земя на Адемар, който принуди опитния страж на тима от Видин Тодор Кючуков да се намесва решително и да избива в корнер. След центрирането от ъгловия удар топката попадна в краката на Ангел Грънчов, който стреля високо над вратата. В 12-ата минута "червените" получиха правото да изпълнят пряк свободен удар на границата на наказателното поле на Бдин. Жуниор Мораес би технично, но твърде слабо и Кючуков улови без проблеми. В 29-ата минута грубо нарушение на Куатара Мамаду в центъра на игрището принуди главния рефер да му покаже жълт картон.

През втората част Николай Дюлгеров също получи официално предупреждение за опасна игра срещу противников състезател. В 44-ата минута, след грешка в отбраната на ЦСКА, топката попадна в Борислав Хазуров, който стреля, но право в ръцете на Макенджиев. Десетина минути по-късно след центриране от дясно се получи разбъркване в наказателното поле на Видин. Топката беше отклонена от футболист в червено към задната греда, но там Илиас Хадад от около 2 метра не съумя да отбележи. В 59-ата минута Цветков би право в Макенджиев.

В третата част в игра се появиха шестимата, вписани като резерви за ЦСКА. От тях единствено Ибрахима Драме се включи силно. В 70-ата минута се откри страхотен шанс за избраниците на Димитър Пенев. Нджонго Присо получи топката на точката за изпълнение на дузпа, нанесе удар, но вратарят спаси. При последвалата добавка на камерунеца дясната греда помогна на тима от Видин. Две минути след това Адемар беше изведен от Драме зад защитата на Бдин, стреля но стражът на Бдин, отново се намеси решително и спаси с крак.

В 76-ата отново Присо можеше да отбележи. 16-годишният Драме го изведе сам срещу вратаря, но камерунецът се отчете с поредния си пропуск. В 81-ата появилият се на смяна Явор Въндев разтресе напречната греда с удар от над 20 метра. И точно, когато контролата се доиграваше и се очакваше съдията да даде край, топката се озова на крака на Николай Дюлгеров, който с мощен изстрел прониза стража на Бдин. Юношата на "Левски", каращ проби при "армейците", реализира секунди преди края, донасяйки минималната победа на ЦСКА с 1:0.

Балансът на "червените" в контролите тази зима е 6 победи, 2 равенства и 4 загуби. Идната неделя ЦСКА гостува на Черноморец в Бургас в интригуващ мач от 17-ия кръг на "А" група.

Контролата по минути - ТУК

ЦСКА - БДИН (Видин) 1:0
1:0 Николай Дюлгеров (89)
cska_logo.JPG
ЦСКА:
88.Благой Макенджиев (61-1.Здравко Чавдаров), 3.Адемар, 22.Петър Стоянов, 24.Илиас Хадад (61-66.Пламен Крачунов), 25.Ангел Грънчов (61-23.Мартин Дечев), 26.Николай Дюлгеров, 31.Владимир Иванов (61-16.Александър Якимов), 32.Георгиан Паун (61-33.Сюлейман Коне), 77.Антонио Томас, 99.Нджонго Присо, 10.Жуниор Мораес (61-27.Ибрахима Драме)



2_19.jpg
БДИН: 1.Тодор Кючуков, 7.Цветан Зарев, 88.Георгиев, 20.Костадин Гаджалов, 19.Ангел Цолов, 16.Димитър Петков, 44.Куатара Мамаду, 10.Николай Цветков, 77.Мартин Керчев, 8.Петър Петров, 9.Борислав Хазуров