Дузпата, отсъдена за Арда в добавеното време срещу ЦСКА (1:1), със сигурност ще остане в историята. Тя беше най-късната и същевременно най-фаталната от всички, свирени срещу "червените" на стадион "Българска армия" в шампионатни мачове, пише "Мач Телеграф".

ЦСКА играе вече 72 години на своя стадион, а любопитното е, че за този период бяха отсъдени общо точно 50 дузпи във вреда на "червените". 51-ата - тази за Арда, обаче съчетава в себе си две неща в едно. Няма друга, която да е отсъждана толкова късно в мача и да е променила знака в него.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Нещо повече - огромна част от тези 11-метрови удари са отсъждани при победи за ЦСКА. Доста от тях са дори разгромяващи, а и в немалко случаи в същите мачове от бялата точка са стреляли и "червените".

Има само един мач, в който са били отсъждани дори две дузпи във вреда на 31-кратните шампиони, без за тях да е дадена такава. Този двубой се игра преди 11 години. В него ЦСКА победи Локомотив (Пловдив) с 3:2. След като резултатът стана 3:0, съдията Станислав Тодоров даде две дузпи за "черно-белите", които бяха реализирани от Здравко Лазаров.

Интересно е и това, че има още една дузпа в историята на стадиона в Борисовата градина, която е дадена при 1:0 за ЦСКА, вкарана е от госта, а мачът е завършил 1:1. Въпросният мач е игран на същата дата като този с "Арда" - 10 април. Годината е 1993-а. Тогава Йордан Боздански от Пирин е точен и "орлетата" си заминават с една точка. Минутата обаче е доста по-ранна - 66-ата.

Общо мачовете, които ЦСКА е загубил на "Армията" с голове на съперника от дузпа, са 5.

Купа на България - сезон 2020/2021
efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството