ИГРАЙ ГЕЙМ БЛИЦ 1 И СПЕЧЕЛИ НАГРАДИ ОТ СТОИЧКОВ - ТУК!

Вижте прогнозите на Ивайло Ангелов и DJ Теди Джорджо за крайния резултат от мача! 

ЦСКА и Левски завършиха 1:1 в 161-ото издание на вечното дерби за първенство. Мачът беше от 13-ия кръг на Еfbet Лига и се игра пред около 30 хиляди зрители на Националния стадион "Васил Левски". 

В 43-ата минута Роналдо се разписа с глава и даде преднина на "сините". Бразилецът надскочи Емануел Шакич след центриране на Цунами и изпрати топката в далечния ъгъл на Бусато. В 49-ата Джонатан Линдсет изравни, възползвайки се от грешка на Пламен Андреев и отбраната на "сините" - 1:1. 

Футболистите на Нестор Ел Маестро и Николай Костов предложиха качествен футбол, но победител в крайна сметка не беше излъчен, въпреки че имаше и други ситуации за попадения. "Червените" на два пъти изразиха претенции за дузпа, които не бяха уважени от Радослав Гидженов. Роденият в Асеновград рефер за първи път беше главен съдия на вечното дерби. 

След равенството ЦСКА остана на третото място с 25 точки, а Левски е четвърти с 23. Лидерът Локомотив (Пловдив) има 29, а днес гостува на Черно море, който е с 28 т. Мачът на "Тича" е от 20:15 часа.

WINBET – завишени коефициенти за топ спортни събития (18+)

Ел Маестро заложи на титулярите от предишния мач - победата с 2:0 над Локомотив (Пловдив). Енес Махмутович отново започна от първата минута, въпреки че Браян Кордоба беше излекуван за двубоя със "сините". Майкъл Естрада, който имаше проблеми през седмицата, оздравя и беше титуляр на "Васил Левски". 

Наставникът на "сините" Николай Костов не можеше да разчита на измъчвания от вирус Дарлан. Донякъде изненадващо титуляри бяха Асими Фадига и Кристиан Димитров, а Джавад Ел Джемили и Келиан Ван Дер Каап този път останаха резерви. Илиян Стефанов пък отпадна от групата в последния момент. 

"Червените" и "сините" започнаха предпазливо. В десетата минута Майкъл Естрада пусна по земя към Джонатан Линдсет, който обаче не успя да нанесе удар към вратата на Пламен Андреев. Пет по-късно "армейците" имаха претенции за дузпа. Майкъл Естрада беше бутнат от Хосе Кордоба в гръб и падна в наказателното поле, Гидженов остана безмълвен.

В 17-ата минута Андреев сгреши, изнасяйки лошо топката, Хайнц отне и подаде на Назон, който беше засада, нападателят му върна и норвежецът отбеляза, но попадението не беше зачетено. "Червените" дори не се зарадваха, знаейки, че то ще бъде отменено. Последва силен удар на Назон, топката прелетя над гредата.

В 33-ата минута "сините" затрудниха съперника. Бусато спаси удар отблизо на Краев с главата си, а се оказа, че Гидженов е отсъдил нарушение на Кристиан Димитров при подаването към капитана на "сините". 

Три минути след това Назон падна в наказателното поле на Левски и имаше претенции за игра с ръка на Цунами. Гидженов остави играта да продължи и в тази ситуация.

В 43-ата минута "сините" успяха да открият резултата при първия точен удар в мача. Уелтън лежеше в наказателното поле на ЦСКА, докато съотборниците му атакуваха. Фадига и Цунами разиграха отляво, вторият центрира, а Роналдо надскочи Емануел Шакич и с глава изпрати топката в долния десен ъгъл на Бусато - 0:1. 

Малко след това Андреев сгреши, като увисна при центриране на Хайнц, но Кристиан Димитров спаси Левски, избивайки пред голлинията

На почивката стадион "Васил Левски" заприлича на бойно поле. Феновете на Левски в сектор "Б" изстреляха ракети към "А" и имаше пострадали запалянковци на "червените". Един от тях дори беше откаран с линейка към болница. Сектор "Г" отвърна и също изстреля ракети към левскарите. Наложи се дикторът на стадиона да предупреждава, че ако това не спре, мачът ще бъде прекратен. Заради покаченото напрежение по трибуните се наложи още стотици полицаи да влязат в съоръжението и да застанат пред секторите. Страстите се укротиха и втората част започна нормално.

 

Втората част започна с отлична индивидуална акция на Уелтън, който излезе очи в очи с Бусато, стражът се хвърли в краката му и изби с десния крак. Този пропуск се оказа решаващ, тъй като при следваща си атака ЦСКА изравни. Aмос Юга отправи добър пас зад гърба на oтбраната на Левски, а това доведе до огромно неразбирателство между Димитров, Кордоба и Пламен Андреев. Последният излезе неразчетено, Линдсет отне топката и от малък ъгъл вкара, въпреки че имаше трима в синьо на голлинията - 1:1.

Малко след това Хайнц пусна извеждащ пас към Естрада, който се озова сам срещу Андреев, но вместо да стреля реши да подава към Назон. Хаитянинът обаче беше притиснат от Жереми Петрис и не съумя да отбележи. 

В 53-ата минута и "сините" поискаха дузпа. Уелтън направи рейд в наказателното поле на ЦСКА, Амос Юга го изблъска и го повали, Гидженов остана безмълвен. В 68-ата "червените" отново поискаха 11-метров наказателен удар. Този път за игра с ръка на Краев, Гидженов пак остана безмълвен. Впоследствие Назон стреля по земя, топката прелетя на сантиметри покрай целта. В 74-ата Цунами стреля, а Махмутович изчисти пред голлинията.

След това се стигна до напрежение на терена. Шакич и Рикардиньо се сблъскаха в наказателното поле на ЦСКА, след което играчите на двата отбора започнаха да се блъскат. Гидженов уктори страстите с по два жълти картона за "червени" и "сини". Играта доста се накъса заради смените, които Eл Маестро и Костов извършиха, и до края не падна нов гол - 1:1.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024
Класирането в Efbet Лига

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!

ЦСКА - ЛЕВСКИ 1:1
0:1 Роналдо (43), 1:1 Джонатан Линдсет (49)

По-важното от дербито по минути:
1 - Начало на срещата.
2 - Извеждащо подаване за Майкъл Естрада, Цунами го настигна и изби топката, връщайки я към Пламен Андреев.
3 - Роналдо е край тъчлинията, за да получи медицинска помощ. Николай Костов изпрати Марин Петков да загрява.
9 - Центриране на Асен Митков, Бусато улови топката.
10 - "Червените" организираха скоростна атака, топката бе подадена от Хайнц вдясно към Майкъл Естрада. Еквадорецът пусна по земя към Линдсет, който обаче не успя да нанесе удар към вратата на Пламен Андреев.
15  Претенции на "армейците" за дузпа. Майкъл Естрада беше бутнат от Хосе Кордоба в гръб и падна в наказателното поле на "сините", Гидженов остана безмълвен.
18  Отменен гол на Хайнц заради засада. Пламен Андреев пусна топката към Кордоба, който я загуби, след като Хайнц го пресираше. Намиращият се в засада Назон я пое и пусна към норжевеца, а той отбеляза. Попадението обаче очаквано не беше зачетено, като играчите на "червените" дори не се зарадваха. 
19 - Изстрел на Назон от над 20 метра, топката прелетя над вратата на Левски.
28 - Продължителна атака на ЦСКА беше спряна, след като Кристиан Димитров изчисти топката с глава.
29 - Атака на "сините" е спряна с нарушение на Марселино Кареасо срещу Уелтън.
33  Шанс за Левски. Асен Митков центрира, Кристиан Димитров свали с глава към Краев, който засече, но Бусато се хвърли самоотвержено в краката му и спаси. Стражът на ЦСКА обаче остана да лежи на земята след сблъсъка с капитана на "сините".
35 - Бусато получи медицинска помощ и вече е на крака.
36  "Червените" отново с претенции за дузпа. Удар на Назон беше блокиран от Цунами, нападателят на ЦСКА поиска игра с ръка на защитника на Левски.
37 - Турицов и Фадига паднаха на земята, след като си удариха главите.
38 - Двамата са добре и продължават участие.
39  Остро центриране на Уелтън, Рикардиньо се размина с топката пред Бусато.
43  ГОООЛ! Левски поведе с попадение с глава на Роналдо! Уелтън лежеше в наказателното поле на ЦСКА, докато съотборниците му атакуваха. Фадига и Цунами разиграха отляво, вторият центрира, а Роналдо надскочи Емануел Шакич и с глава изпрати топката в долния десен ъгъл на Бусато. 
45 - Добавеното време е 5 минути.
45+2  Андреев увисна при центриране отляво, Енес Махмутович дебнеше зад гърба му и засече с глава, Кристиан Димитров обаче се беше позиционирал отлично и изчисти пред голлинията.
45+6 - Край на първото полувреме.
-------------------
На полувремето беше отравено предупреждение, че дербито може да бъде прекратено заради безредиците по трибуните. От сектор "Б" бяха изстреляни няколко ракети към сектор "А" в резултат на което пострадаха фенове на ЦСКА.
46 - Начало на второто полувреме.
48  Първи жълт картон в мача, получи го Асен Митков.
48  ГОООЛ! ЦСКА изравни с попадение на Джонатан Линдсет - 1:1! Aмос Юга отправи добър пас зад гърба на oтбраната на Левски, а това доведе до огромно неразбирателство между Димитров, Кордоба и Пламен Андреев. Последният излезе неразчетено, а това позволи на Линдсет да открадне топката и от малък ъгъл да вкара, въпреки че имаше трима в синьо на голлинията.
51  ЦСКА пропиля отличен шанс. Асен Митков сгреши при изнасянето на топката, Хайнц я спря и пусна вдясно към непокрития Майкъл Естрада. Той реши да подава, вместо да стреля, и видя Назон, но Жереми Петрис се намеси решително и предотврати обрата.
53  Рейд на Уелтън в наказателното поле на ЦСКА, Амос Юга го изблъска и го повали, заради което звездата на Левски поиска дузпа. Гидженов остана безмълвен.
54  Първи жълт картон за ЦСКА, получи го Хайнц за фаул срещу Петрис в центъра на терена.
56 - Гидженов спря играта заради димната завеса над терена в резултат на хореографията на феновете на "червените".
67 - Далечен изстрел на Краев, топката прелетя покрай дясната греда на вратата на Бусато.
68  "Червените" отново с претенции за дузпа - за игра с ръка на Краев. И този път Гидженов остана безмълвен. Впоследствие Назон стреля по земя, топката прелетя на сантиметри покрай целта.
69  Нестор Ел Маестро вади Турицов и Назон, в игра влязоха Тибо Вион и Матиас Фаетон.
71 - Уелтън беше изпуснат по лявото крило, нахлу опасно в наказателното поле, преодоля двама в червено и стреля, за късмет на "армейците" извън целта. 
72  Николай Костов замени Фадига с Асен Чандъров.
74  Опасност пред Бусато, Махмутович изчисти пред голлинията след удар на Цунами.
74  Футболистите на двата отбора се спречкаха след сблъсък за топката между Шакич и Рикардиньо. Имаше и размяна на удари, което наложи Гидженов да се намесва и да ги разтървава. 
75  Жълти картони на Рикардиньо, Кристиан Димитров, Амос Юга и Maйкъл Естрада.
90 - Добавеното време е 6 минути.
90+1  Кареасо подаде на Фаетон вдясно, нападателят на ЦСКА отправи силен удар с десния крак, Андреев се намеси отлично и спаси. 
90+4  Костов извади Ел Джемили, който влезе на смяна в 87-ата минута. Младият Преслав Бачев ще доиграе дербито.
90+6 - Бусато спаси удар на Роналдо.
90+6 - Край на дербито - 1:1.

ЦСКА София
ЦСКА: 1. Густаво Бусато, 22.Енес Махмутович, 17.Емануел Шакич (90+4  4.Meно Кох), 6.Християн Петров, 19.Иван Турицов (69  15.Тибо Вион), 7.Джонатан Линдсет , 26.Марселино Кареасо , 14.Тобиас Хайнц  (86  10.Жираир Шагоян), 21.Амос Юга (к) , 29.Майкъл Естрада , 9.Дюкенс Назон (69  11.Maтиас Фаетон)
Резерви: 25.Димитър Евтимов, 13.Браян Кордоба , 4.Мено Кох, 20.Асен Дончев, 15.Тибо Вион, 8.Станислав Шопов, 10.Жираир Шагоян, 30.Данило Асприля, 11.Матиас Фаетон
Треньор: Нестор Ел Маестро

Левски София
ЛЕВСКИ: 1.Пламен Андреев, 2.Жереми Петрис, 33.Хосе Кордоба, 50.Кристиан Димитров , 6.Цунами, 97.Асими Фадига (72  20.Асен Чандъров), 8.Андриан Краев (к), 10.Асен Митков (87  11.Джавад Ел Джемили (90+4  16.Преслав Бачев ), 7.Роналдо , 17.Уелтън, 9.Рикардиньо  (87  5.Келиан Ван Дер Каап)
Резерви: 13.Николай Михайлов, 4.Виктор Любенов, 5.Келиан Ван Дер Каап, 11.Джавад Ел Джемили, 16.Преслав Бачев, 20.Асен Чандъров, 22.Патрик-Габриел Галчев, 88.Марин Петков
Треньор: Николай Костов

София, Национален стадион "Васил Левски"
Съдия: Радослав Гидженов 
ВАР: Ивайло Стоянов, Георги Кабаков, Георги Тодоров

Легенда:  - гол,  - автогол,  - жълт картон,  - втори жълт картон,  - червен картон,  - смяна,  - опасно положение,   - контузия,  - преглеждане на ситуация с ВАР