Двама от основните играчи на „Ботев“ (Враца) отпаднаха от сметките на треньора Тодор Гарев за предстоящото утре дерби с Монтана. Халфът Симеон Мечев и нападателят Георги Какалов са контузени и няма да играят на стадион „Огоста“. Мачът от 8 кръг на „Б“ група е от 17:00 часа в събота.
 
„Георги Какалов има хронична контузия в коляното, която го вади извън групата за мача на стадион „Огоста“. Помолил съм ръководството да задели средства за инжекция, с която да проведе курса на лечение. Той е платил сам първата, но са му нужни още…Симеон Мечев е под въпрос, тъй като е получил удар в бедрото. Има синина. Опита да тренира в четвъртък, но напусна заниманието поради болки," разкри треньорът Тодор Гарев.
 
Поради близостта между Враца и Монтана, футболистите на „Ботев“ ще пътуват за дербито на стадион „Огоста“ в деня на мача. „Ботев“ (Враца) спечели с 1:0 последния двубой между двата отбора, който се игра преди седмица дни и беше за Купата на България. Монтана пък победи врачани с 1:0 в контрола през лятото.
 
„Това е дербито на Северозападна България и независимо на какво ниво се играе - дали в „А“, „Б“ или „В“ група, винаги е било интересно и вълнуващо, защото в него играят футболисти от два съседни града“, коментира наставникът на „Ботев“ (Враца).
 
„Ще излъжа, ако кажа, че сме в отлично състояние преди гостуването на Монтана. Този мач идва в труден момент - смяна на треньорите след напускането на Ясен Петров, финансовата криза, която ни е обхванала и битовите проблеми пред играчите… Отборът е демотивиран“, заяви Гарев.
 
„За несполуките няма да се оправдавам с Ясен Петров. Като старши-треньор той беше отдаден изцяло на работата си и даде всичко от себе си за доброто на „Ботев“. От мен няма да чуете нищо лошо нито за Ясен Петров, нито за Валентин Станчев. Няма да говоря за лоша подготовка, защото и аз бях част от екипа, който я проведе“, допълни специалистът.