Национал на Кабо Верде и бек с три гола в първенството на Холандия през този сезон ще закърпват пробойните в защитата на „Левски“. Става дума за Жозимар Лима от Дордрехт и Барт Френдс от Го Ахед Игълс, пише „Меридиан Мач“.
 
Двамата са сред набелязаните от анонсирания за бъдещ треньор на „сините“ Димитър Димитров-Херо, който се очаква да поеме отбора от януари. 25-годишният Жозимар Лима е централен защитник. По-младият с две години Барт Френдс е десен бек, но може да играе и в центъра на отбраната, като за това помага и неговата височина от 188 см.
 
Договорите на двамата играчи изтичат след края на сезона, но „Левски“ вероятно ще може да ги вземе без трансферна сума. Това важи особено за Жозимар Лима, който заедно с Дордрехт се намира на последното място в Ередивизи. Тимът е във финансова криза и почти сигурно ще изпадне.
 
По-сложен ще бъде трансферът на Барт Френдс. Той е основен играч на Го Ахед Игълс, а тимът още е в битката за оцеляване. Десният бек има важна заслуга за спечелването на 9 от 11-те точки на „орлите“ от началото на сезона. Френдс е вкарал победните голове за успехите над Цволе (3:2) и Вилем II (1:0), а се разписа и при победата с 3:2 над Утрехт.
 
Жозимар Лима и Барт Френдс са основна част от групата от осем играчи, които Херо е набелязал за привличане на „Герена“. Именно играчи за центъра на защитата и десния бек са сред приоритетите на Димитров за подсилване на „Левски“. Бъдещият треньор на „сините“ е набелязал още ляв бек, още един централен защитник, вътрешен халф, две крила и централен нападател.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите