Локомотив (Пловдив) привлече днес двама талантливи 20-годишни футболисти, които играха през последния сезон в Локомотив (София). Договори за по 3 години с "черно-белите" подписаха вратарят Кристиян Кацарев и офанзивният халф Димитър Велковски.

Кацарев е добре познато име за феновете на „смърфовете“, защото има вече два сезона на "Лаута". Той е роден на 7 август 1995 година в Пловдив и започва кариерата си във Векта (Пд), след което преминава в Локо (Пд). Вратарят става трети в анкетата "Футболист на годината" в категория "юноши-старша възраст" на Локомотив (Пловдив) за 2012 година и е привлечен в мъжкия тим, след което преминава в Локомотив (София). Кацарев има мачове за младежкия национален отбор на България.

Димитър Велковски е роден на 21 януари 1995 година във Враца. Юноша е на "Ботев" (Враца), а с екипа на Локо (Сф) има 7 двубоя в „А“ група и 1 гол. Неговото дебютно попадение е при победата над "Ботев" (Пд) с 2:0 в Коматево в последния кръг от миналия сезон.

С привличането на Кацарев и Велковски сигурните попълнения на "Лаута" станаха седем. По-рано договори с Локомотив (Пловдив) подписаха още Крум Стоянов, Оливие Боне, Ясин Ел Харуби, Кирил Котев и Димо Бакалов.

"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015