Обявилият оттеглянето си като собственик на Локомотив (София) Николай Гигов каза какви са според него причините "железничарите" да останат без лиценз за професионалния футбол.

"Надявам се да има кандидат за акциите ми и да ги вземе. Може и да се намери някакво решение за клуба, но не е сигурно нищо към момента. Колкото до въпроса с лиценза, ситуацията е следната. Имахме задължения, които искахме да предоговорим. НАП не прие условията ни, съответно и ние техните и затова се стигна до тук. Нашата сума е една от най-малките. Още повече, че участието ни в Европа щеше да я покрие. Но по една или друга причина не стигнахме до споразумение. Преди години по същата схема се отне лицензът на ЦСКА за Европа, но после беше даден за "А" група. Така беше и с Берое преди време, само че с нас не се случи. Повече не искам да коментирам", каза Гигов при гостуването си в БНТ.

Вече бившият бос на Локомотив, който е в клубния футбол у нас от вече близо четвърт век, вече категорично смята да не се занимава с този спорт у нас. В момента Гигов е член на изпълкома на БФС, но смята да се оттегли и от него след следващия конгрес на централата. "Категорично аз повече няма да се занимавам с клубен футбол. Още съм член на изпълкома, но ще изчакам конгреса, за да напусна и от там. За тези 22-23 години се поуморих доста. Отлагах и очаквах някой да дойде, но никой не дойде", продължи бизнесменът.

"Ходиха, преговаряха зад гърба ми, а аз им казах - Идва някой, оставям ви отбора. Но за да не го закрия досега толкова години, все оставах. Само че този път, в тази ситуация, нямам нито време, нито нерви да се занимавам с клубен футбол, без значение, че ме спрягат тук и там да ходя, това също не е вярно. Дай Боже да дойде човек на 9 юли, когато е Общото събрание, или след 9-и, та да възстанови този клуб. Защото Локомотив е клуб с традиции. Аз ще му съдействам, ще му дам марка и всичко каквото е необходимо. Безплатно, разбира се", добави Гигов.

"Ние в БФС сме правили всякакви нарушения през тези години само и само да има футбол, да бъдем коректни. Ние, и аз, като част от този Изпълком. Всичко това рано или късно ще рикошира. Българският футбол отдавна е на системи. Правят се разни операции да се прехвърлят дългове, това е година за година, стратегия няма", каза още Гигов.