Футболистът на "Ботев" (Враца) Асен Чалъков ще претърпи две операции. Първоначалните очаквания бяха още днес той да се подложи на спешна интервенция във Военна болница, където 29-годишният полузащитник беше преместен вчера от Окръжна болница. Както вече стана ясно, на Чалъков беше открит тумор в мозъка, който за щастие не е злокачествен. Футболистът беше 4 дни принудително в медицинска кома, тъй като постоянно получаваше гърчове. Сега те вече са овладяни и по този начин той може да бъде опериран.

"Ако гърчовете бяха продължили, нямаше как да го оперират, тъй като не се знаеше дали всичко ще премине успешно. За щастие, те вече отминаха и Асен може да бъде опериран", сподели съпругата му Ива пред БЛИЦ.

"Днес му направиха лапароскопия. Тя се прави с две дупки - долу, ниско в слабините. От там се вкарва камера до мястото за операция. Така лекарите виждат какво е самото нещо с точност. Аз не смея да твърдя, че е тумор. Асен има в главата някакво образувание. Най-важното е, че не е злокачествено. Всички се надяваме час по-скоро да се завърне у дома", добави половинката на Асен Чалъков.

"Състоянието му вече е стабилизирано, няма разсейки", каза още съпругата на футболиста.

Направените днес пълни изследвания във Военна болница съвпаднаха с тези от врачанската болница и с последвалите в Окръжна. Туморното образувание не е злокачествено и се очаква Чалъков да се подложи на две операции. Първата ще бъде във вторник и ще струва 3000 лева.

След нея лекарите ще вземат решение кога да насрочат втората. 

5_9.jpg