Легендарният защитник на ЦСКА от 80-те години Георги Димитров – Джеки сподели своите очаквания за вечното дерби, което е от 17:45 часа днес на "Васил Левски".

"Този мач вече не е същият като по наше време, но все още предизвиква най-голям интерес. Дано да има повече хора на стадиона, макар че няма да се напълни. Жалко е това, което се случи на последното дерби на "Герена", когато изгониха публиката. Това отблъсна още повече хората. Футболът е за тях, той не се играе пред празни трибуни", сподели пред "Тема спорт" Джеки.

"ЦСКА е в по-добра изходна позиция и е по-спокоен. Когато се стремиш към върха, трябва да играеш добре всеки мач, независимо дали срещу "Левски" или Светкавица. Има много време до края на сезона и двата отбора е необходимо да играят по-освободено, без излишно напрежение. Според мен ЦСКА няма как да загуби. "Червените" разполагат с по-качествени футболисти от съперника, но те трябва да го показват във всеки мач. Липсва им постоянството. Едно е да имаш качества, а друго – да ги използваш правилно и да играеш добре. Големите футболисти обичат големи мачове и мисля, че днес ще се развихрят звездите в атаката на "червените". Очаквам Зику, Делев, Платини и Мораес да направят голям мач. Мисля, че ако ЦСКА не направи някоя глупост и подходи правилно към мача, ще спечели с повече от един гол", прогнозира легендата на "армейците".