Бразилецът Мишел Платини се е разбунтувал в ЦСКА. И всичко това се случва само часове преди вечното дерби с "Левски", което стартира в 17:45 часа на "Васил Левски". Въпреки че подписа нов договор преди седмица при много по-добри условия, нападателят не бил доволен от връщането в треньорския щаб на Адалберт Зафиров, твърди "Труд". Бразилецът е в конфликт с бившия защитник на "червените" от времето, когато Зафето беше старши (б.а. - през 2010 г.). Тогава спецът толерираше много българите за сметка на чужденците, които явно не го обичаха.

Платини е обединил около себе си и други чужденци. Някои били и против Драголюб Симонович.

Лично собственикът на клуба Димитър Борисов се е заел с туширане на напрежението. В четвъртък вечерта в 19:30 часа шефът събра отбора в хотел "Витоша" на разговор. Всеки трябваше да каже какво не му харесва, какво е положението и как да бъде оправено. Борисов приема нормално ситуацията. И е категоричен - няма да позволи напрежение.

Заедно със съдружника си Иво Иванов президентът на ЦСКА хвърли милиони през 2011-а, за да погасят задълженията, да направят селекция и най-малко след смяната на Милен Радуканов искат да слушат за бунтове и недоволства.