Опитай късмета си с БЛИЦ ГЕЙМ!

Легендата на ЦСКА и шеф на ДЮШ на клуба Спас Джевизов е огорчен от отношението на подрастващите към футбола. Бившият голмайстор даде съвместна пресконференция с легендата на "Левски" Стефан Аладжов по повод вечното дерби, което е в неделя от 17:45 часа на Националния стадион "Васил Левски".

"Онези времена бяха славни. Помня всеки мач с "Левски", както и всяка победа. Това бяха двата отбора, които дърпаха, а и още дърпат българския футбол. Стойчо Младенов имаше предвид преди няколко дни спортна битка, трябва да спечелим този мач, защото е въпрос на чест. Аз винаги съм играл срещу "Левски" като за последно. Приключва обаче срещата и после пак сме приятели с част от играчите на съперника. Стадионът винаги беше пълен, нас ни гледаха по около 60 хиляди зрители на "Васил Левски", сподели своите спомени Джевизов.

"Тази сутрин отидох да гледам тренировка на една от юношеските ни формации. Няма да ви кажа на кой от отборите ни беше, но не издържах и влязох на терена. Гледах отстрани, но наистина не издържах. Тренираха все едно го правят на сила. Спрях заниманието, което не е правилно, но така реших в този момент. Събрах ги в центъра и започнах да им говоря. Казах им защо са тук, защо са на този свят. Ние на сила футболисти няма да правим. Треньорът му говори, а той се прозява и гледа на другата страна", изрази огорчението си Спас Джевизов.

"Начинът на живот много се промени. Сега децата са други. Идват ми на тренировка с Мерцедес и разни други лъскави коли. Бащите или майките им ги водят и те си мислят, че ми демонстрират нещо. Тези хора не искам да ги гледам изобщо. Мерцедесът няма да го направи футболист, а сърцето, характерът... Децата идват да тренират футбол, защото така е модерно в днешно време. Модерно е да си футболист, защото баба така иска, мама или тате. По наше време цел номер едно беше да бъдем най-добрите, а сега не е така. Попитайте Стефан (б.р. - Аладжов), ще ви каже същото. Сегашните деца не разбират какво е да защитаваш червената фланелка", заяви още шефът на ДЮШ на ЦСКА./БЛИЦ